субота, 23. мај 2015.

Grad pravi štetu po Srbiji: Nastradali malinjaci, opustošena sela

 Mesta obelela, maline stradale: Meštanin Rudna Rastko Miloševic pokazuje napadali grad

Prema recima predsednika Asocijacije proizvodaca jagodastog voca Dobrivoja Radovica najviše su stradale malina i jagoda u Ivanjici.

- Da nisu delovali strelci protivgradne zaštite, šteta bi bila daleko veca - ocenio je Radovic za Tanjug.

Prema recima malinara Nenada Bogdanovica iz Kumanice, gradonosni oblak došao je iz pravca Golije, a grad je padao u nekoliko navrata i nacinio velike štete malinjacima.

Caslav Krstic iz sela Debelja (N. Varoš) je precizirao da su opustošene mesne zajednice Božetici, Štipkovo, Ljepojevici, Trudovo, Bukovik i Debelja.

Krstic navodi da je grad padao oko 20 minuta i dodaje da od krompira i voca nije ostalo ništa.

- Grad je obeleo, teško da ce imati stoka šta da pase jer je trava bukvalno samlevena. Nisam cuo da je dejstovala protivgradna zaštita, ali komšije kažu da su rakete stigle - naveo je Krstic.

Meštanin Rudna Rastko Miloševic rekao je da su jaka kiša i grad velicine oraha oštetili malinjake po kojima je taj kraj nadaleko poznat, a stradali su vocnjaci sa kruškama i jabukama, kao i pšenica i kukuruz.

- Nevreme je stiglo sa istoka, što se retko dešava, jer uglavnom dolazi sa Radocela i potrajalo je dobrih desetak minuta. Posledice nisu katastrofalne kao što je to bio slucaj nedavno u ivanjickom i ariljskom kraju, ali je svakako pricinjena znatna materijalna šteta - kaže Miloševic. Prema njegovim recima, zasadi cuvenog rudnjanskog krompira na srecu nisu stradali, ali se meštani Rudna nadaju da ce nadležni iz kraljevacke lokalne samouprave u što kracem roku izaci na teren, kako bi se precizno utvrdila pricinjena šteta.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |