субота, 23. мај 2015.

Most na Ibru klimav i opasan

 Strah od komšija: Most na Ibru

Proteklih nekoliko dana severni deo Kosovske Mitrovice potresli su ozbiljni incidenti, a poslednja vest je da su nepoznati napadaci pucali na vozilo Kosovske policije koje je bilo parkirano ispred Zdravstvenog centra u severnom delu grada.

Nekoliko sati ranije dva mladica srpske nacionalnosti povredena su u pucnjavi ispred kafica Crna dama, nakon cega su zbrinuti u zdravstvenom centru u tom gradu.

Potezanju pištolja je prethodila tuca, a kosovska policija sumnja da je rec o obracunu grupe mladica iz Zvecana i Kosovske Mitrovice. Dežurni ortoped u mitrovickoj bolnici doktor Ljubomir Jakšic kaže da je pacijent S. M. (26) operisan i ima ustrelnu povredu desnog stopala, dok je drugi pacijent T. P. (24) povreden rikošetom i smešten je na odeljenje ortopedije.

Ovo je šesti incident u seriji koja je otpocela prošle nedelje. Tada je izboden sedamnaestogodiši S. N. srpske nacionalnosti kad je grupa mladica pretrcala iz južnog dela Kosovske Mitrovice, preko mosta na Ibru i bukvalno "pred ocima" policije izbola mladica.

Dan kasnije u gradu su povredena trojica Albanca i dva Bošnjaka, a policija veruje da je to reakcija na ovaj incident. U petak je nestao i 17-godišnji Albanac dok je bežao u pravcu Ibra, a nakon što je otkriven u pokušaju krade u odgajivacnici pasa koja se nalazi u blizini reke.

Gradonacelnici severnog i južnog dela Kosovske Mitrovice Goran Rakic i Agim Bahtiri zatražili su hitno smirivanje "brzo narastajucih tenzija" u oba dela grada. Traže vece prisustvo medunarodnih snaga bezbednosti i apeluju na politicke predstavnike iz Beograda i Prištine da "svojim autoritetom i transparentnim radom zaštite sve gradane od eventualnih neželjenih posledica."

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |