субота, 23. мај 2015.

Lokalna vlast isterala Pajtića iz Gračanice

 Poseta Kosovu uopšte nije dobro prošla: Bojan Pajtic

Pajtica, koji boravi u dvodnevnoj poseti Kosovu u Metohiji, ispred manastira Gracanica sacekalo je dvadesetak pristalica Srpske liste, koji su negodovali zbog njegovog dolaska, posle cega je odlucio da, u pratnji Kosovske policije, napusti Kosmet preko administrativnog prelaza Bela zemlja na putu Gnjilane–Bujanovac, umesto preko Merdara putem Priština-Kuršumlija.

Ispred objekta Narodne kuhinje u Prekovcima okupilo se, takode, dvadestak pristalica Srpske liste, koji su uzvikivali "nece moci - neceš proci".

Predsjednik Okružnog odbora Demokratske stranke za Kosovsko Pomoravlje Predrag Stojkovic rekao je novinarima da je ogorcen zbog ovoga. On je istakao da je Pajtic trebalo da Narodnoj kuhinji uruci pomoc od 20 tona hrane.

- Rekao je ne želi da svada Srbe i da se sa sunarodnicima "vuce i cupa" u porti ove svetinje - kaže izvor Srne.

Pajtic je u sredu popodne posetio Pecku patrijaršiju, a nocio je u Visokim Decanima. Planom posete bilo je predvideno da predsednik Demokratske stranke danas poseti Kosovsku Mitrovicu i Leposavic.

Predsednik Opštine Gracanica Vladeta Kostic zapitao je lidera DS Bojana Pajtica u kom svojstvu boravi na Kosovu i Metohiji i kako ga nije sramota da se za to vreme nije javio legitimnim predstavnicima Srba, koji cine sve da ocuvaju srpsku zajednicu na tom podrucju.

Kostic kaže da je duboko razocaran, iako se od Pajtica drugacije nije moglo ni ocekivati, da lidera DS ne interesuje kako Srbi na KiM danas žive i sa kakvim problemima se suocavaju.

"Bojan Pajtic, ocigledno, nastavlja politicki cirkus, i u svemu, pa cak i kada dolazi u južnu srpsku pokrajinu, pokušava da sakupi jeftine i sramne politicke poene, a pritom nema hrabrosti da razgovara sa gradanima, koji nisu iz Demokratske stranke", naveo je Kostic.

On pita Pajtica i da li je to zato što se plaši da ce ga Srbi iz Gracanice, i iz ostalih mesta na KiM, kroz koje je prošla njegova limuzina, pitati gde su nestale pare iz Razvojne banke Vojvodine i raznih vojvodanskih fondova.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |