четвртак, 21. мај 2015.

VIDEO DOKAZ: Evo kako kanabis ubija ćelije raka!

Sigurno ste na više mesta citali o terapeutskom dejstvu kanabisa i njegovoj sposobnosti da izleci rak. Pojavio se snimak na kojem se vidi kako THC ubija celije raka, ne dirajuci pritom zdrave celije. Pol Armentano, analiticar Nacionalne organizacije za reformisanje zakona o marihuani (NORML), navodi da kanabinoidi daju nadu svima onima koji boluju od raka. Prvi navodi o tome su se pojavili 1974. godine, ali tek sada su mediji poceli da se interesuju za ovu temu.

U clanku Washington Post-a iz 1974. godine piše:
„THC je usporio rast celija raka pluca, raka dojke i virusne leukemije kod laboratorijskih miševa, produživši njihove živote za 36%“.


U vreme kada je taj clanak objavljen, naslovi su bili puni skandala sa Niksonom i aferom Votergejt, pa je ta vest ostala u zapecku. Žurnal Nacionalnog instituta za rak je 1975. godine objavio slican clanak, ali ni on nije dospeo u žižu javnosti. Za vreme tog istraživanja su identifikovane 3 primarne komponente kanabisa, Delta 9 THC, Delta 8 THC i kanabinol (CBN). Sve ove komponente dokazano sprecavaju rast specificnih tumora u plucima.

„Ispitivanje na životinjama koje su 10 dana zaredom tretirane sa delta-9-THC je pokazalo da je vec prvi dan nakon ubacivanja tumora rast tumora usporen. Slicno je bilo i kod miševa koji su 20 dana zaredom tretirani sa delta-8-THC i CBN“.

Vlasti vec godinama stoje iza tvrdnje da kanabis nema medicinsku vrednost. Kanabis trenutno spada u kontrolisane supstance prvog reda, zajedno sa LSD-om, heroinom i ekstazijem. Smatra se da ove droge izazivaju zavisnost i da nemaju nikakav medicinski efekat. Medutim, interesantno je da vlada SAD ima patent za medicinsku primenu ove biljke. Šta vi mislite? Da li bi marihuana trebalo da ostane ilegalna?

(Webtribune.rs)

Pratite Sport na Facebooku i Twitteru

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |