петак, 22. мај 2015.

Stavljajte led na ovu tačku i desiće se potpuna promena u vašem telu

Kinezi kažu da se organizam pomladuje i da mnoge bolesti nestaju, a vi cete biti zdravi, raspoloženi i puni energije ukoliko redovno stavljate kockicu leda na odredeno mesto na vratu.


To mesto se nalazi izmedu tetiva u predelu vrata, konkretno na potiljku gde je rupica u kojoj se spajaju glava i vrat. Ovde se nalazi tacka, koja se u kineskoj akupunkturi zove Feng Fu ili utociste vetra.


Potrebno je da legnete na stomak (ili da sedite) i stavite jednu kocku leda na tacku Feng Fu (u rupicu na potiljku) i držite je tako dvadesetak minuta. Kocka leda se može fiksirati zavojem ili maramom.


Raditi ovo redovno, sa pauzama od 2 do 3 dana, ujutro i uvece, pred spavanje, a takode prehlada kod ove procedure nije moguca.


U pocetku može da bude prisutan osecaj hladoce, ali za 30 do 40 sekundi oseca se priliv toplote na tacku delovanja. Prvih nekoliko dana cete imati osecaj euforije zbog oslobadanja endorfina u krvotok.


Zbog redovnog stavljanja kocke leda na potiljak poboljšava se san, popravlja se raspoloženje i opšta vitalnost. Takode se poboljšava rad digestivnog trakta, uklanja se glavobolja, zubobolja i bolovi u zglobovima.


Delovanje kocke leda na tacku Feng Fu pomaže kod respiratornih bolesti, bolesti kardiovaskularnog sistema, neuroloških oboljenja sa degenerativnim promenama na kicmi, akutnih, gastrointestinalnih i polno prenosivih infekcija, poremecaja rada štitne žlezde, artritisa, hipertenzije i hipotenzije, bronhijalne astme, poremecaja u radu gastrointestinalnog trakta, gojaznosti i neuhranjenosti, celulita (posebno u prevenciji i ranoj fazi), poremecaja menstrualnog ciklusa i endokrine neplodnosti, psihoemocionalnih poremecaja, stresa, hronicnog umora, depresije, nesanice.


Delovanje na tacku Feng Fu ne leci, vec vraca coveka u fiziološki balans, pomladuje telo i organizmu daje snažan životni impuls. Izbegavajte ovu metodu ako ste trudni, imate pejsmejker, epilepsiju i šizofreniju.


U kineskoj medicini telo se prosmatra kao energetski sistem, tako da se kroz akupunkturu i masažu može uticati na tok energije i funkcionalnu aktivnost organa.

(recepzasvakidan) Pratite Sport na Facebooku i Twitteru

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |