петак, 25. јул 2014.

“Zaustaviti hajku na Srbe“

 Sa protesta Srba u Zubinom Potoku u ponedeljak je upucen poziv medunarodnoj zajednici i EULEKS-u da odmah i bezuslovno omoguce da se svi uhapšeni Srbi brane sa slobode, ili ce u suprotnom srpski narod biti prinuden da razmotri prekid saradnje sa misijom Euleksa.

Hajka na Srbe pocela je pre godinu dana, hapšenjem Olivera Ivanovica

Poruceno je da ce, ukoliko se nastavi hajka na Srbe, poslanici, gradonaclnici i odbornici razmotriti svoje ucešce u svim institucijama na teritoriji Kosova i Metohije.


Sa skupa pod motom "Svi smo isti - ko je od nas sledeci?" zatraženo je da se pritvoreni Srbi brane sa slobode, ili ce u suprotnom, Srbi svim mirnim demokratskim sredstvima iskazati gradansku neposlušnost Euleksu, policiji i tužilaštvu na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Skupštine opštine Severna Mitrovica Ksenija Božovic rekla je obracajuci se okupljenima da je hajka na Srbe pocela pre godinu dana, hapšenjem Olivera Ivanovica.


"Oni prvo hapse, pa traže lažne svedoke i dokaze", rekla je Božoviceva, naglašavajuci da su Srbi u više navrata ukazivali na tajne optužnice Euleksa protiv videnijih Srba i da je to Euleks potvrdio prošlonedjeljnim pokušajem hapšenja bivšeg predsednika opštine Zubin Potok Slaviše Ristica i sadašnjeg gradonacelnika Stevana Vulovica.

Ona je ponovila da Srbi traže bezuslovno puštanje uhapšenih Srba da se brane sa slobode, te da se prekine sa hapšenjima i lažnim optužbama dirigovanim od Prištine.

Na protestu su govorili predstavnici sve cetiri opštine sa severa Kosova, koji su ponovili da se, uprkos pretnjama i pritiscima, Srbi nece iseliti.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |