субота, 26. јул 2014.

NIŠ: Četvorica direktora uhapšena zbog poreske utaje 1,7 miliona dinara!

NIŠ - Niška policija uhapsila je cetiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivicna dela zloupotrebu položaja odgovornog lica, falsifikovanje službene isprave i poreske utaje od 1,7 miliona dinara.


Uhapšeni su A. G. (43) iz Tutina, francuski državljanin, suosnivac, direktor i zakonski zastupnik privrednog društva ""Lutecia stil"" DOO iz Niša, I. M. (32), iz Niša, suvlasnik tog preduzeca, M. A. (23), iz Babušnice, osnivac, direktor i zakonski zastupnik privrednog društva ""Adam oil"" DOO iz Niša i M. T. (39), iz Pirota, osnivac, direktor i zakonski zastupnik privrednog društva ""Ranc trans"" DOO iz Niša.


Za osumnjicenim M. A. (41), iz Prokuplja, osnivacem, direktorom i zakonskim zastupnikom privrednog društva ""Aleksandar pro"" DOO iz Prokuplja, za koga postoji osnov sumnje da je izvršio navedena krivicna dela, u toku je intenzivna policijska potraga.


Osumnjiceni su u periodu od decembra 2013. do marta 2014., iskorišcavanjem svog položaja, po prethodno medusobnom dogovoru pribavili racune sa neistinitom sadržinom o navodnom prometu dobara izmedu dobavljaca ""Adam oil"" i ""Aleksandar pro"" i kupca ""Lutecija stil"".


Takode, pribavili su i racune o navodnom prometu dobara izmedu kupca ""Aleksandar pro"" i dobavljaca ""Ranc trans"", iako prometa nije bilo.


Izmedu preduzeca ""Adam oil"" i ""Aleksandar pro"" izvršen je prenos novcanih sredstava u ukupnom iznosu od 11,6 miliona dinara i taj iznos su osumnjiceni medusobno delili preko svojih licnih tekucih racuna.A. G. je od januara do marta ove godine, uz pomoc ostalih osumnjicenih izbegao placanje poreza u ukupnom iznosu od 1,7 miliona dinara.


U saopštenju se podseca da je niška policija pocetkom jula ove godine uhapsila M. T. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivicno delo prevara i protiv M. A. podnela krivicnu prijavu za to krivicno delo.


Daljim operativnim radom policije u njihovom stanu pronadena je falsifikovana dokumentacija, koja je predmet krivicnog dela.


Uhapšenima je odredeno zadržavanje do 48 sati , nakon cega ce biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu, navodi se u saopštenju.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |