петак, 25. јул 2014.

Valjevo ima dva predsednika gradskog parlamenta!

 Valjevo se ponovo našlo u žiži javnosti i novonastala situacija mogla bi da se svrsta u rubriku “verovali ili ne“.


 Sednica gradske supštine u Valjevu


Valjevski parlament, fakticki, trenutno ima dva predsednik. Na celu Skupštine grada je Slavica Cupac Pantelic (PSS), koja je na dužnost izabrana 28. februara, kada je smenjen dotadašnji predsednik Mihailo Jokic (SNS). Medutim, po presudi Upravnog suda u Beogradu, odluka o smeni Mihailo Jokica je poništena, a lokalnoj vlasti je naloženo da ga vrati na mesto predsednika Skupštine grada.

- Od danas ja sam po sudu i zakonu ponovo predsednik Skupštine grada. Aktuelna predsednica lokalnog parlamenta više ne bi smela da potpiše više nijedan dokument, jer bi to bilo krivicno delo. Od aktuelne vlasti ocekujem da poštuju zakon i sudsku odluku o mom vracanju na celo lokalnog parlamenta sprovode u delo, jer, njihova eventualna žalba, ne odlaže njeno uizvršenje. Da se razumemo, meni ne treba stalan posao, ja sam u penziji, ali zakon mora da se poštuje- rekao je za Telegraf Mihailo Jokic. 

Upravni sud je, po žalbi Mihaila Jokica, poništio odluku po kojoj je razrešen dužnosti predsednika Skupštine grada na sednici koja je održana 28. februara, kada je došlo do promene vlastu u Valjevu, odnosno kada su socijalisti “izbacili“ naprednjake iz vladajuce koalicije.

- Upravni sud je utvrdio da sam nezakonito smenjen, tako da sve odluke koje su donete posle 28. februara ne bi trebalo da budu važece. Zbog svega što se desilo za Valjevo bi bilo najbolje da se uvedu privremene mere i da se raspišu vanredni lokalni izbori – navodi Jokic.

Dok bivši predsednik Skupštine grada tvrdi da je on legitimni predsednik lokalnog parlamenta, isto tvrdi i njegova naslednica Slavica Cupac Pantelic, koja i nakon presude Upravnog suda uredno dolazi na posao i obavlja dužnost predsednice parlamenta.

Celnici Valjeva kažu da ce ova apsurdna situacija vrlo brzo biti rešena.- Obavešteni o novonastaloj situaciji, a dalji koraci biti preduzeti nakon tumacenja pravnika Gradske uprave presude Upravnog suda o vracanju Mihaila Jokica na celo lokalnog parlamenta – kaže zamenik gradonacelnika Valjeva Žarko Kovac.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |