недеља, 27. јул 2014.

BLUDNIČIO NAD BLIZANCIMA: Hranitelju opet sude za zlostavljanje dece

NIŠ - Pred Osnovnim sudom u Nišu sutra pocinje ponovljeno sudenje Mariju P. (55), koji je optužen za cetiri produžena krivicna dela nedozvoljenih polnih radnji nad maloletnim blizancima, koji su mu bili povereni na hraniteljstvo.


Mario P. je uhapšen u junu 2012. nakon što su ga šticenici, od kojih su dvoje tada imali po 15, a drugo dvoje po 17 godina, prijavili da ih je duže vreme seksualno zlostavljao. Osnovni sud je u decembru prošle godine Pavlovica oslobodio optužbe zbog nedostatka dokaza, ali je Viši sud ukinuo presudu i predmet vratio na ponovno odlucivanje.


Nejasna odluka


U obrazloženju odluke Viši sud navodi da je nejasno zašto je prvostepeni sud prihvatio odbranu Marija P., buduci da je tokom postupka više puta menjao iskaz, stalno iznoseci nove detalje koji stvaraju lošu sliku o ponašanju dece koja su u njegovoj porodici bila na hraniteljstvu. Viši sud je doveo u pitanje i verodostojnost iskaza svedoka Marine i Milinka Maslakovica, koji su tvrdili da im se jedno od dece poverilo da su optužbe protiv hranitelja izmislili. Sud je utvrdio da Marina Maslakovic uopšte nije razgovarala ni sa jednim od šticenika, vec je te navode cula od supruga.


Ne secaju se datuma


- Viši sud je ukinuo oslobadajucu presudu i zbog procene prvostepenog suda da su iskazi dece nedosledni i neuverljvi. Osnovni sud nije prihvatio njihove iskaze samo zato što oni nisu mogli da se sete tacnih datuma kad je do seksualnog zlostavljanja, navodno, došlo - rekao je izvor Kurira.


(M. M.)

CINJENICE
Šta je sporno


- zašto je Mario P. stalno menjao iskaz
- da li je iskaz dvoje svedoka verodostojan
- zašto je Osnovni sud odbacio iskaze dece kao nedosledne

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |