петак, 25. јул 2014.

KELEBIJA: Carinici sprečili šverc ronailačke opreme!

BEOGRAD - Uprava carina je saopštila je danas da je sprecila pokušaj krijumcarenja vece kolicine ronilacke opreme i opreme za pecanje u Srbiju.


"Prsluci za ronjenje, regulatori vazduha, lampe za ronjenje i ronilacko odelo, otkriveni su tokom detaljne kontrole putnickog vozila marke „mercedes vito“, slovackih registarskih oznaka", navedeno je u saopštenju.


Sva oprema je, navodi se, bila spakovana u originalnu amabalažu, a carinici su je otkrili izmedu zadnjeg reda sedišta i prtljaga putnika, koji su tvrdili da se u kombiju osim njihovih licnih stvari ne nalazi ništa više.


Kako je navedeno, carinici su ovaj pokušaj krijumcarenja sprecili na granicnom prelazu Kelebija 16. jula blizu ponoci.


Dva dana ranije, dodaju, na granicnom prelazu Horgoš, sprecen je pokušaj krijumcarenja vece kolicine opreme za ribolov u Srbiju.


"Oprema je otkrivena tokom detaljne kontrole putnickog kombi vozila marke „volksvagen krafter“ koje je saobracalo na relaciji Nemacka- Prijepolje, a koje se pojavilo u traci predvidenoj za putnike koji nemaju šta da prijave za carinsku kontrolu", navedeno je u saopštenju.


Iako je carinicima rekao da ima samo dva polovna kreveta, tri tepiha i polovan LCD TV, kako je navedeno, detaljnim pregledom pronadene su dve putne torbe u kojima su se nalazili duksevi, štapovi za pecanje, varalice za ribolov i najloni za pecanje.


Obe torbe su pronadene u prednjem delu tovarnog dela zatrpane ostalim torbama i polovnim nameštajem koji je carinicima bio prijavljen.U oba slucaja je pokrenut prekršajni postupak, dok je otkrivena roba privremeno zadržana do okoncanja prekršajnog postupka.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |