петак, 25. јул 2014.

Vlada Srbije gradi 350 kuća

 Vlada Srbije usvojila je danas programe obnove porušenih i oštecenih stambenih objekata na podrucjima poplavljenim tokom maja ove godine.

Vlada Srbije najavila izgradnju tipskih kuca od 60 80 i 100 kvadrata

Planirana je izgradnja 350 kuca i isplata materijalne finansijske pomoci za vlasnike 10.000 oštecenih porodicnih stambenih objekata, navodi se u saopštenju objavljenom posle sednice Vlade. Kako je precizirano, državnim programom obnove bice gradene tipske kuce od 60, 80 i 100 kvadratnih metara, na osnovu broja clanova domacinstva, a ukoliko izgradnja kuce nije moguca, prema uslovima
definisanim programom, bice isplacivana materijalna pomoc za rešavanje stambenog pitanja.


Porodicama kojima su objekti porušeni, a nije moguca gradnja novih, bice isplacen novcani iznos približan iznosu potrebnom za izgradnju tipskih kuca, i to dva miliona dinara za kuce od 60 kvadratnih metara, 2,5 miliona dinara za objekte od 80 kvadratnih metara i tri miliona dinara za kuce od 100 kvadratnih metara. Za sprovodenje Programa obnove porušenih stambenih objekata obezbedeno je 875 miliona dinara.

Sredstva za obnovu bice isplacivana prema kategoriji oštecenja i to: za prvu kategoriju oštecenja 120.000 dinara, za drugu kategoriju oštecenja 200.000 dinara, za trecu kategoriju oštecenja 250.000 dinara, za cetvrtu kategoriju oštecenja 350.000 dinara i za petu kategoriju oštecenja 600.000 dinara. Za sprovodenje tog programa obezbedeno je 2,5 milijarde dinara.

Rešenja o dodeli državne pomoci donose lokalne samouprave u skladu sa Zakonom. Prilikom odlucivanja, pored ostalog uzimace se u obzir da je šteta prijavljena u skladu sa Zakonom, da je nastala kao posledica poplava i klizišta koje su se desile tokom maja 2014. godine, te da je prijavljena šteta na objektu u kojem je podnosilac prijave stalno živeo.

Lokalne samouprave dostavljace Kancelariji za pomoc i obnovu poplavljenih podrucja rešenja na osnovu kojih ce biti organizovana izgradnja tipskih stambenih objekata i isplata novcane pomoci.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |