субота, 26. јул 2014.

"Rusi su vam prijatelji, ali vidite šta vam je u interesu"

 Ambasador Sjedinjenih Americkih Država (SAD) u Srbiji Majkl Kirbi rekao je da SAD poštuju tradicionalno prijateljstvo Srbije i Rusije, ali da svet nece pozdraviti neosudivanje ugrožavanja teritorijalnog integriteta Ukrajine. Kirbi je istakao da je na vlastima Srbije da odluce šta je interes države i da na osnovu toka donesu odluke.

Predsednik Tomislav Nikolic sa Majkl Kirbijem i njegovom suprugom na prijemu u rzidenciji ambasadora

"Srbija je glasno rekla da poštuje teritorijalni integritet svih zemalja clanica Ujedinjenih nacija, ali zvanicnici nikada nisu dodali recenicu u kojoj govore da to ukljucuje i Ukrajinu, kao i celu njenu teritoriju", rekao je Kirbi.


Americki ambasador je ocenio da je poslovna klima u Srbiji dobra i da ce ona, kako se bude približavala Evropskoj uniji (EU), biti sve privlacnija za americke investitore.

"Pojedine americke kompanije su zainteresovane za kupovinu smederevske Železare, a za naše investitore zanimljiv je i Telekom. Takode, šansa za ulaganje postoji i u rudarstvu, pogotovo u okolini Bora", izjavio je ambasador SAD.

Prema njegovom mišljenju, novi Zakon o radu ce razjasniti neke nejasnoce i doprineti smanjenju nezaposlenosti. "Zakon o radu treba podjednako da tretira i zaposlene i nezaposlene, a kako mi se cini, novi Zakon je fleksibilniji i daje vece šanse za zapošljavanje", rekao je Kirbi.

Prema njegovim recima, to se posebno odnosi na starije "koji sada imaju bolju priliku da dobiju posao, jer poslodavci nece preuzimati rizik isplacivanja otpremnina za celokupan staž radnika u slucaju otkaza", te ce moci da "bez straha zaposle i starije ljude".

Americki diplomata je dodao i da bi bilo dobro da Srbija što pre imenuje ambasadora u Vašingtonu, kao i da je važno izabrati pravu osobu za taj odgovoran posao.

"Upoznat sam da ministar spoljnih poslova Ivica Dacic, premijer Aleksandar Vucic i predsednik Tomislav Nikolic intenzivno razmišljaju o tome koga imenovati za ambasadora u SAD. To je bitan položaj, buduci ambasador mora biti osoba koja ce najbolje predstavljati Srbiju u Vašingtonu i zastupati njene interese", izjavio je Kirbi.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |