петак, 25. јул 2014.

''Odnosi Kine i Srbije na najvišem nivou''

 Odnosi Kine i Srbije trenutno su na najvišem nivou u proteklih nekoliko decenija i kontinuirano se unapreduju na osnovama strateškog partnerstva, saglasili su se danas novi kineski ambasador u Srbiji Li Mancang i šef srpske diplomatije Ivica Dacic.

Hvala Kini na pomocu: Ivica Dacic

Ambasador Li naglasio je da Kina pridaje veliku pažnju jacanju saradnje sa Srbijom u svim oblastima.


On je rekao da ce tokom svog mandata nastojati da pruži pun doprinos unapredenju bilateralnih odnosa, posebno u oblasti privrede, ukljucujuci kroz mehanizam saradnje Kine i 16 zemalja centralne i istocne Evrope (CIEZ), navodi se u saopštenju iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Dacic je istakao da su srpsko-kineski odnosi tradicionalno prijateljski i da ih obeležava medusobno poverenje i uvažavanje, kao i da je podrška u najvažnijim pitanjima od interesa za dve zemlje i dva naroda.

Šef srpske diplomatije rekao je da Srbija daje punu podršku saradnji u okviru mehanizma CIEZ, pri cemu je naglasio znacaj zajednickih infrastrukturnih i energetskih projekata koji imaju i regionalni znacaj, kao što su izgradnja autoputa Obrenovac-Ljig i modernizacija pruge Beograd–Budimpešta.

On se zahvalio na znacajnoj pomoci Vlade i gradana Kine za ublažavanje posledica katastrofalnih poplava u Srbiji. Na sastanku je istaknuta i važnost daljeg unapredenja politickog dijaloga i razmene poseta na najvišem nivou izmedu Kine i Srbije, naveno je u saopštenju.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |