петак, 25. јул 2014.

PRIZNAJTE, KRIVI STE: Od danas novčane kazne s popustom, poeni ostaju isti!

Kako bi se sudovi rasteretili od druge polovine avgusta uvodi se još jedna mera koja važi od danas. Vozaci koji naprave saobracajni prekršaj moci ce da sklope sporazum o priznanju prekršaja i, tako, dobiju blažu kaznu. Sporazum nece važiti za prekršaje s fiksnom novcanom kaznom.


Zeleno svetlo za pregovore o visini kazne imace oni koji, na primer, u naselju prekorace brzinu za 20 kilometara na cas, ili van naselja za 40 kilometara na sat, ili, voze s najviše 1,2 promila alkohola u krvi. Za ta dela su, inace, predvidene kazne od 6.000 do 20.000 dinara, zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom, i kazneni poeni.


Vladimir Rebic, nacelnik Uprave saobracajne policije, rekao je da ce se primarno ici na priznanje prekršaja uz minimalu kaznu od 6.000, a za najveci broj prekršaja predvidena je zaštitna mera od 30 dana.
"U toj situaciji mi cemo se dogovoriti sa prekršiocem da mu oprostimo zaštitnu meru, ici cemo na varijantu da ucinilac prekrašaja po pravilu nije u prethodnih godinu dana pravnosnažno osuden za neko delo odnosno za neki prekršaj iz oblasti bezbednosti saobracaja naravno i krivicno delo", naveo je Rebic.  Vladimir Rebic

Slobodan Mališic iz Uprava saobracajne policije kaže da su kazneni poeni nešto o cemu se nece sporazumevati, jer oni ostaju da bi se pratilo dalje cinjenje prekršaja vozaca.
O sporazumu ce se pregovarati s nadležnim starešinama Saobracajne policije. Dogovor postaje pravosnažan posle potvrde suda.


Zoran Pašalic iz Prekršajnog apelacionog suda rekao je da je cilj da svi prekršaji koji se dogode na teritoriji Srbije, a njih je 800 do 900 hioljada u toku jedne kalendarske godine, od cega 62 odsto cine saobracajni prekršaji, budu rešeni na brži, bolji, efikasniji i zakonitiji nacin.  Zoran Pašalic

Sporazumom, gradani izbegavaju odlazak na sudenja, a novcanu kaznu mogu da plate na rate. Sudije apeluju da se sporazum postigne pre sudenja.
"Upustite se u postupak, idete jednom ili dva puta na rocište, pa se poziva policajac, pa vi vidite tokom trajanja postupka da cete izgubiti. Onda odete u poliju, još uvek nije kasno, sporazum se može zakljuciti sve do donošenja presude od strane suda, ali onda bi uslovi sporazuma za vas trebalo da budu nešto stroži", rekao je Milan Marinovic iz Prekršajnog suda.


Mogucnost priznanja saobracajnog prekršaja imace i strani državljani, i to po ubrzanoj proceduri.


RTS

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |