субота, 26. јул 2014.

DOKAZ: Šefovi policije uhvaćeni na delu!

BEOGRAD - Sektor unutrašnje kontrole policije još u septembru prošle godine poslao je kabinetu tadašnjeg ministra policije Ivice Dacica da se detaljno ispitaju mutni poslovi petorice visokih funkcionera - povodom zloupotreba na koje je ukazivao Kurir, ali istraga i dalje tapka u mestu.


Naime, tadašnji nacelnik Unutrašnje kontrole Dragan Cvetkovic obavestio je Dacicev kabinet da su zbog pisanja Kurira pod istragom direktor policije Milorad Veljovic, smenjeni nacelnik Uprave za obezbedenje Zoran Tomaševic, bivši nacelnik Uprave za zaštitu svedoka Miloš Perovic, nekadašnji nacelnik UKP Bogdan Pušic i savetnik u MUP Miodrag Antonijevic, inace Veljovicev kum.


U dokumentu se navodi da postoje podaci da su neki od pomenutih policajaca pod istragom još od 2005. godine. Skandalozno je što u vezi sa istragom o kriminalnim radnjama celnika policije nedavno smenjeni nacelnik Uprave kriminalisticke policije Rodoljub Milovic ništa nije preduzeo iako su SUK i Cvetkovic upravo od UKP i njega tražili da proveri sve navode iz tekstova Kurira.
Dokument pod rednim brojem 05/2 od 9. septembra 2013. godine dokazuje da je tadašnji vrh policije bio pod istragom, kao što je Kurir i pisao.


Ponovo radila fioka


- U vezi s tekstovima o navodnim zloupotrebama pojedinih starešina Ministarstva unutrašnjih poslova koji su poslednjih dana objavljivani u dnevnom listu Kurir obaveštavamo vas da je Sektor unutrašnje kontrole policije u ranijem periodu vršio odredene provere i da je kabinetu ministra dostavio izveštaje - kaže se u dokumentu u ciji je posed došao Kurir još u septembru prošle godine.

SUK od generala Rodoljuba Milovica tražio da UKP proveri sve navode Kurira, ali odgovora nema Ukupno je podneto deset izveštaja, a dva o Veljovicu, i to pre cetiri godine. I o Tomaševicu su poslata dva izveštaja, prošle i 2009. godine. Za Perovica i Antonijevica dostavljen je po jedan, prošle godine (Perovic), odnosno 2012. godine (Antonijevic). U cak cetiri navrata Sektor je slao izveštaje o Pušicu, a medu njima je i onaj sa oznakom „strogo poverljivo“!

Jaci od države


Na kraju, Cvetkovic obaveštava i da su istog dana „od UKP zatražili informaciju da li je ova uprava vršila proveru o slucajevima koji se pominju u štampi“.
Da ovaj dokument dokazuje koliko je policija trenutno kriminalizovana, upozorava Marko Nicovic, bivši nacelnik beogradske policije.


- To pokazuje da su pojedini u MUP koketirali s kriminalcima, tajkunima i ljudima iz tog miljea, i da u policiji postoje policajci koji se samo zovu tako. Ocigledno je i da ništa nije preduzimano, kako bi jedni druge držali u šaci i ucenjivali se kada zatreba. Skandal je što ništa nije preduzeto, a to je i pokazatelj da je tadašnji ministar Ivica Dacic bio engleska kraljica i da se prakticno ništa nije pitao u svom resoru. Još strašnije je što ni posle skoro dve godine ama baš ništa nije uradeno - zakljucuje Nicovic.
Dobrivoje Radovanovic, kriminolog, kaže da ova situacija može ukazivati na krivicno delo.  Nicovic: neki u MUP koketirali s kriminalcima, tajkunima i ljudima iz tog miljea - Ocigledno je da Unutrašnja kontrola ništa nije mogla da uradi jer je vrh tadašnje policije bio jaci od države, zato nije ništa preduzeto. Nadam se da ce situacija u narednom periodu biti drugacija i da ce istrage, pa i ova, dobijati epilog. Nijedna od ovih situacija nije preporucljiva za državu, one pokazuju da postoje odnosi u policiji koji nisu profesionalni i koji mogu biti na granici krivicnog dela - kaže Radovanovic.

Zid cutanja


Kurir je pitanja o tome šta se dešava povodom istrage SUK o pet visokih funkcionera policije poslao i kabinetu novog ministra Nebojše Stefanovica. Na pozive i poruke nisu odgovarali policajci pomenuti u dokumentu.  Crno na belo... Dokument o istrazi 

BOGDAN PUŠIC
BIVŠI ZAMENIK NACELNIKA UKP


- izveštaj broj 05/2-646/12 od 7. 2. 2012. godine
- izveštaj broj 04/2-1827/05 od 24. 8. 2005. godine
- izveštaj broj 04/2-4840/09 od 19. 9. 2011. 
- izveštaj sa oznakom „strogo poverljivo“ broj 805/05 od 7. 9. 2005. 


Afere o kojima je Kurir pisao
- Sprecio hapšenje tajkuna Petra Matijevica, vlasnika IM „Matijevic“
- Stopirao istragu o iznudi Bogdana Rodica
- Stopirao istragu afere u koju je upletena supruga Gordana, koja je ucestvovala u izvlacenju novca iz kase Novog Sada
- Odredio ko ce da uhapsi Gorana Kneževica, koji je priveden po nalogu Bojana Pajtica


ZORAN TOMAŠEVIC
BIVŠI NACELNIK UPRAVE ZA OBEZBEÐENJE


- izveštaj broj 05/2/5257/13 od 20. 8. 2013. godine
- izveštaj broj 05/2/1500/C09 od 21. 5. 2009. godine


Afere o kojima je Kurir pisao



- Kupio kucu vode „zvezdarskog klana“ Sredoja Šljukica Šljuke ispod cene, za 200.000 evra
- Na proveri zbog veza s narko-bosom Darkom Šaricem - organizovao obezbedenje nekih Šaricevih klubova, ovaj zauzvrat opremio teretanu i streljanu za pripadnike uprave na cijem je celu Tomaševic


MILOŠ PEROVIC BIVŠI
NACELNIK JEDINICE ZA ZAŠTITU


- izveštaj broj 05/2-5287/C11 od 24. 4. 2013. 


Afere o kojima je Kurir pisao


Postao nacelnik Jedinice za zaštitu svedoka (JZS) po
nalogu brata od ujaka Branka Ružica, nakon cega je jedinica služila za njegove licne potrebe. Protiv Perovica 20 pripadnika JZS podnelo je predstavku državnim organima


MIODRAG ANTONIJEVIC
SAVETNIK U MUP


- izveštaj broj 05/2-7095/C12 od 6. 12. 2012. godine


Afere o kojima je Kurir pisao


- Antonijevic radi na crno u MUP Srbije kao savetnik, koristi službena vozila, ide na službena putovanja o trošku Ministarstva
- Preko lista Pres, gde je radio, a koji je bio u vlasništvu Miroslava Miškovica, bio veza Veljovicu s tim tajkunom


Pitanja koja je Kurir poslao MUP
i ministru Nebojši Stefanovicu


• Dokle se stiglo sa istragom povodom dokumenta koji je Sektor unutrašnje kontrole policije poslao kabinetu, a koji se odnosi na njihove izveštaje o Miloradu Veljovicu?
• Dokle se stiglo sa istragom povodom dokumenta koji je Sektor unutrašnje kontrole policije poslao kabinetu, a koji se odnosi na njihove izveštaje o Zoranu Tomaševicu?
• Dokle se stiglo sa istragom povodom dokumenta koji je Sektor unutrašnje kontrole policije poslao kabinetu, a koji se odnosi na njihove izveštaje o Milošu Perovicu?
• Dokle se stiglo sa istragom povodom dokumenta koji je Sektor unutrašnje kontrole policije poslao kabinetu, a koji se odnosi na njihove izveštaje o Bogdanu Pušicu?
• Dokle se stiglo sa istragom povodom dokumenta koji je Sektor unutrašnje kontrole policije poslao kabinetu, a koji se odnosi na njihove izveštaje o Miodragu Antonijevicu?
• Dokle se stiglo sa utvrdivanjem odgovornosti za paljenje ambasada Nemacke i SAD, pa i odgovornosti Milorada Veljovica, i za smrt dvadesetogodišnjeg Zorana Vujovica, koji je stradao 2008. godine, tokom mitinga „Kosovo je Srbija“?


MILORAD VELJOVIC
DIREKTOR POLICIJE


- izveštaj broj 05/2/17/C09 od 10. 3. 2009. godine
- izveštaj broj 05/2/6602/C09 od 14. 12. 2009. godine


Afere o kojima je Kurir pisao
- 13-minutni sastanak s albanskim mafijašem Cazimom Osmanijem
- on i njegova najbliža rodbina vlasnici nekoliko kuca na planini Goliji
- sin Stanko Veljovic vozi „mercedes CLK kupe“, vredan oko 60.000 evra
- stopirane istrage afera u koje je umešan Dragan Ðilas: „bus-plus“, „Bulevar“, „Most na Adi“ 
-   naredio hapšenje Dragana Džajica jer se protivio da Miroslav Miškovic preuzme FK Crvena zvezda


PALJENJE AMBASADA
RADNA GRUPA TRAŽI DOKAZE


Radna grupa koja istražuje paljenje stranih ambasada tokom mitinga „Kosovo je Srbija“ 2008. godine održala je sinoc sastanak, na kojem je odluceno da se provere svi koji su ucestvovali u akciji sprecavanja nasilja. Takode, bice pregledani i snimci sa sigurnosnih kamera tokom napada na diplomatska predstavništva SAD i Nemacke. Clanovi radne grupe, koju je nedavno formirao ministar policije Nebojša Stefanovic, isticu da ce ovaj slucaj biti istražen do kraja, a odgovorni za spaljivanje ambasada kažnjeni.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |