четвртак, 24. јул 2014.

Kroz trotoare na mostovima se vide mutni Sava i Dunav

 Trotoari mostova Beograda propadaju, neki su i opasni za prolaznike, a vlasti odlažu popravke, upozorilo je danas gradsko Udruženja gradana "Ulice za bicikliste".

Brankov most sija, a po trotoarima rupe

U prolece prošle, 2013. godine, propao je deo trotoara na uzvodnoj strani Brankovog mosta, te je trotoar avgusta zatvoren za pešake jer je na polovini mosta velika rupa kroz koju se vidi reka Sava.


Tako i pešaci i biciklisti mogu da koriste samo drugu, nizvodnu stranu tog prometnog mosta, gde gužve rastu - ukazuje Udruženje, a trotoar je i tu u toliko lošem stanju, da se izmedu nekih spojeva betonskih ploca na mostu vec mesecima vidi površina Save.

Nadležni iz Direkcije za puteve grada Beograda su u dopisu od 23. maja saopštili da se ove godine ne planira popravka trotoara na Brankovom mostu, iako je gradski Sekretarijat za saobracaj još 2013. godine ustanovio da je popravka neophodna.

Uz to je u tom dopisu receno da JKP "Beograd Put" nije u mogucnosti da samostalno popravi oštecenje trotoara na mostu, te je pokrenut postupak javne nabavke. Tako je prošlo godinu dana od nastanka problema, ali se pocetak rešavanja još ne nazire, navodi Udruženje.

Slicno je i na Pancevackom mostu u Beogradu gde se o stanju trotoara pisalo godinama, a Ministarstvo saobracaja 2013. utvrdilo da je za taj problem nadležna gradska Direkcija za puteve. Ali, Direkcija za puteve nije preuzela na održavanje Pancevacki most, a nije utvrden rok da to ona i ucini.

"Dotle gradanima Beograda ostaje da se guraju na trotoarima ili prelaze mostove sa oštecenim ogradama i rupama", piše u saopštenju udruženja Ulice za bicikliste ciji su aktivisti više puta protestovali na Brankovom mostu.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |