субота, 26. јул 2014.

DUEL NA SUĐENJU KIMANI FRENDU: Advokat okrivljenog traži čitav sat za završnu reč!

BEOGRAD - Sudenje Kimaniju Frendu, optuženom za izazivanje saobracajne nesrece u kojoj je poginula Nevena Dragutinovic (29), devojka Nevena Živancevica, pevaca grupe "In vivo", odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu.


Sudenje je odloženo na neodredeno vreme jer je advokat okrivljenog tražio izuzece postupajuce sudije.


Odlaganju sudenja je prethodila rasprava izmedu advokata Jugoslava Tintora, advokata Kimanija Frenda, koji se usprotivio zahtevu sudije Slavice Nikolic da mu završnu rec ogranici.


Sudija Slavica Nikolic je na pocetku sudenja, koje je pocelo jutros u 8.30 izjavila da zamenik tužioca, zastupnik oštecene porodice, i advokat okrivljenog imaju ukupno sat vremena za završnu rec jer ona ima tokom dana zakazano još sudenja.


Ovo je izazvalo revolt Kimanijevog advokata, koji je rekao, da se završna rec u ovako ozbiljnom i teškom predmetu, u kojem se sudi stranom državljaninu, a gde je zaprecena od 2-12 godina, ne sme ogranicavati.


Tintor je izjavio da mu je za završnu rec potrebno sat vremena i ukazao da ceo predmet sa snimljenim transkriptima ima oko 500 strana i da su spisi visoki jedan metar, a da samo nalaz saobracajnog veštaka Koste Grubora ima 55 strana.


Tintor je rekao da ce otkazati punomocje ukoliko mu sudija danas ne odobri završnu rec u dužem vremenskom periodu i rekao da sumnja u nepristrasnost sudije.


"Iz svega dosadašnjeg mogu samo da zakljucim da ste vec unapred presudili mom klijentu. Ne znam šta je razlog vaše žurbe, da li godišnji odmori ili zauzetost sudnica, ali ovo je nedopustivo. Zbog svega toga sam prisiljen da tražim vaše izuzece", rekao je advokat Jugoslav Tintor.


Sudija je prosledila predmete predsedniku Višeg suda Aleksandru Stefanovicu koji ce, kako je rekla, doneti odluku o njenom izuzecu.


Sudenje ce biti naknadno zakazano.


( Alo)

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |