субота, 26. јул 2014.

"Srbiji niko nema pravo da deli lekcije"

 "Nema novih zahteva da Srbija uvede sankcije Rusiji. Niko nema prava da deli Srbiji lekcije, posebno ne neko ko je narušio njen teritorijalni integritet, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dacic.

Mi smo suverena zemlja i gledamo svoje interese: Dacic

"Mi nemamo neke velike sporove sa EU, ali mi smo suverena zemlja i gledamo svoje interese", rekao je Dacic za Radio-televiziju Srbije i istakao da je spoljna politika Srbije prošle godine bila 90 odsto usaglašena s politikom EU i dodao da se takav trend nastavlja i ove godine iako je procenat usaglašavanje opao u prva tri meseca, pre održavanja izbora.


"Srbija se pridružila odlukama EU u 10 slucajeva, a u cetiri, koji se odnose na Ukrajinu, tacnije na sankcije Rusiji nije", kazao je Dacic i naglasio da Srbija nikada nece podržati narušavanje teritorijalnog integriteta bilo koje zemlje clanice UN, posebno jer je njoj oduzeto Kosovo "koje sada brani".

"Srbiji nema niko pravo da deli lekcije, posebno ne neko ko je narušio njen teritorijalni integritet", porucio je ministar spoljnih poslova.

Komentarišuci obaranje malezijskog aviona na istoku Ukrajine, on je kazao da se Srbija zalaže za sprovodenje medunarodne istrage koja ce otkriti krivce.

"Mi naravno kao prijatelji Rusije, ne možemo da podržimo svaki potez koji je za osudu, bez obzira da li neko sumnjici Rusiju sa ili bez dokaza", kazao je Dacic za RTS.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |