петак, 27. март 2015.

Vulinov projekat državna tajna?

 Nekada bio na celu Kancelarije za Kosovo i Metohiju: Aleksandar Vulin

Podsetimo, tokom 2012, dok je na celu Kancelarije za KiM bio Aleksandar Vulin, svi pokušaji da se sazna kako je ova oprema nabavljena, gde je i kako instalirana i da li je još u funkciji ostali su bez rezultata.

Isti odgovor - da se radi o državnoj tajni - dobili su i autori emisije "Insajder" i clanovi Anketnog odbora Skupštine Srbije koji su ispitivali malverzacije u trošenju državnog novca na Kosovu.

- Nismo zadovoljni odgovorom, žalicemo se povereniku za informacije od javnog znacaja. Tražimo kopiju ugovora koji je Vulin zakljucio sa firmom DBS konsel sekjuriti servis o nabavci i instalaciji opreme za sisteme video nadzora i monitoring centra, ponudu, kopiju ugovora zakljucenu sa nadzornim organom, zapisnik o uvodenju izvodaca u posao, zapisnik o primopredaji izvršenih radova, informaciju da li je sproveden postupak javne nabavke, da li je budžetom bio planiran ovaj projekat, koliko je isplaceno nadzornom organu, da li je bilo naknadnih radova, ako jeste, na koji iznos je zakljucen aneks ugovora, koji dokaz je izvodac obezbedio o kvalitetu izvršenih radova - najavio je Dobrosav Dobric, potpredsednik Skupštine AP KiM.

Prema nezvanicnim informacijama, kamere i druga video oprema instalirani su na više stotina lokacija na celom severnom Kosovu kako bi se, iz bebednosnih razloga, pratilo kretanje vozila i ljudi na putevima, raskrsnicama i ulicama. Otkrivanje lokacija navodno bi bilo tetno po bezbednost Srba i drugih žitelja severa.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |