петак, 27. март 2015.

Ne znaju šta im je činiti

 Prošlo vreme protesta: Kosovska Mitrovica

Konkurs je otvoren do 25. maja, a u skladu je sa sporazumom koji su u februaru u Briselu potpisali Aleksandar Vucic i Isa Mustafa.

Niko od sudija i tužilaca koje žive na Kosmetu, a racuna se da ih je oko 70, juce nije želeo da otkrije "Vestima" da li ce konkurisati. Isticu da još nisu dobili nikakvu instrukciju iz srpskog Ministarstva pravde i da do njih dolaze kontradiktorne informacije.

Nekima je laknulo posle izjave predsednika Vrhovnog kasacionog suda Dragomira Milojevica "da niko od sudija koje odbiju da se integrišu u kosovski pravosudni sistem i sude po kosovskim zakonima nece izgubiti posao i da ce ostati sudije države Srbije".

- Ako su se policajci integrisali, a vecina je tvrdila da to nikada nece da uradi, nema razloga da to ne ucini i sudije, pogotovu ako ih na to potera Beograd. Znatan broj njih ceka da dobije penziju od države Srbije, pa da se potom jave na konkurs koji je raspisala Priština - kaže jedan od bivših radnika suda u Kosovskoj Mitrovici.

Mada je u konkursu naznaceno da kandidati treba da žive na Kosovu, ocekuje se da ce se javiti i advokati i neangažovane sudije iz Srbije kojima nece biti problem da prijave prebivalište u Kosovskoj Mitrovici.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |