понедељак, 30. март 2015.

Sedam velikih promena koje stižu na Facebook

Najveca društvena mreža na svetu je predstavila nove, velike promene na dvodnevnoj konferenciji F8 koja je pocela juce.


 1. Video u 360 stepeni
Facebook ce uskoro imati podršku za video snimke napravljenih uz pomoc kamere koje snimaju u 360 stepeni. To je slicna tehnologija koja se koristi za Google Maps Street View projekat i korisnici ce moci da se "krecu" kroz video prevlacenjem miša.


2. Kupovina unutar Messengera
Posebna aplikacija za dopisivanje uskoro ce biti integrisana u sajtove za prodaju. U buducnosti, kada korisnik bude planirao kupovinu preko interneta, dobice mogucnost da se poveže putem Facebook naloga kako bi mu kompanije slale notifikacije direktno u Messenger. To bi trebalo da smanji broj mejlova koji obaveštavaju korisnike o kupovini.


3. Odgovoravanje na poruke kroz druge aplikacije
Messenger ce od sada biti otvoren za aplikacije od "trece strane", što znaci da ce druge aplikacije moci da se integrišu u osnovnu FB aplikaciju. Na taj nacin korisnik ce dobiti mogucnost da direktno koristi video, gifove i slicne stvari za dopisivanje, bez potrebe da kopira sadržaj. Ujedno, Messenger sada omogucava direktno instaliranje kompatibilnih aplikacija.


4. Nov nacin embedovanja videa
Do sada kada je neko želeo da šeruje video sa FB mogao je to da ucini samo uz pomoc linka, a od sada je moguce preuzeti embed kod i tako postavljati video na druge sajtove.


5. Promena kod komentara
Ukoliko ste neki komentar postavili na odredenom sajtu, a vaš FB nalog je povezan sa tim sajtom, ocekujte da se vaš komentar pojavi i ispod posta na Facebooku. Ova promena ce doneti više opcija medijskim kompanijama da popularišu svoj sadržaj.


6. Kontrola uredaja
Kompanija je najavila promene i za programere. Naime, oni ce sada moci da prave softvere za kontrolu raznih uredaja putem Facebooka. Ovo je koncept koji se nalazi u eksperimentalnoj fazi, ali celnici ne žele da kasne za trendom Internet of Things.


7. Analitika za developere
Još jedna promena koja se odnosi na programere donosi mogucnost detaljnog pregleda interakcije korisnika njihovih aplikacija.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |