петак, 27. март 2015.

Tomovača iz poreskog raja

 Tomislav Nikolic razgleda kazane za rakiju

Kako "Vesti" ekskluzivno saznaju, pred Zavodom za intelektualnu svojinu Republike Srbije u toku je proces registracije žiga koji nosi ova dva imena, a kako je navedeno u formularu, žig se, izmedu ostalog, odnosi i na alkoholna pica.

Predsednik Tomislav Nikolic se pred Zavodom nigde ne spominje kao nosilac prava za Tominu domacu i Pravu Tominu, vec je registraciju žiga pokrenulo Privredno društvo iz Rogatine kod Kraljeva Trgomen-nekretnine d.o.o, ciji je jedan od suvlasnika Predrag Mikic, inace savetnik predsednika Srbije za privredu. To znaci da ce savetnikova firma jedina imati pravo da prodaje proizvode sa pomenutim imenima.

Prema podacima Agencije za privredne registre, Predrag Mikic je vlasnik 8,81 odsto Trgomen-nekretnina, dok je vlasnik preostalog vecinskog kapitala firma NOURSELEY TRADING CORP sa Devicanskih ostrva.

Ko stoji iza of-šor kompanije nismo saznali, ali su srpski mediji ranije pisali da je to biznismen Mikic. Of-šor kompanije registrovane su u tzv. poreskim rajevima, iako posluju u drugoj državi, i na taj nacin njihovi vlasnici izbegavaju placanje poreza u zemlji poslovanja.

Uvidom u registar žigova u Zavodu za intelektualnu svojinu može se videti da je ista firma u aprilu prošle godine pokrenula registraciju naziva "prava rakija" i "prava domaca", ali je postupak registracije obustavljen.

"Vesti" su nastojale da od predsednika Srbije i njegovog savetnika Mikica dobiju potvrdu ovih informacija, ali odgovori su izostali.  Predrag Mikic sa Tomislavom Nikolicem

Predrag Mikic bio je cesta tema štampe koja ga je optuživala za razne zloupotrebe i malverzacije, ali je on uprkos svemu uspeo da sacuva mesto na Andricevom vencu. Pisalo se kako je njegova firma Trgomen uvozila bojlere iz Makedonije pod lažnim imenom kraljevacke firme Magnohrom.

Bivša direktorka Agencije za privatizaciju Vida Uzelac je potvrdila da je Mikic vršio pritisak na nju kako bi njegov sin Žarko kupio firmu Radnicko prihvatilište. Pominjan je i u vezi sa malverzacijama na Kosovu kada je kucu u Gracanici državi Srbiji prodao za cak 600.000 evra, ali je on posle tvrdio da se radilo o duplo manjoj sumi! Mladan Dinkic ga je optuživao da je urgirao da kineska firma "Guan Nan" privatizuje Vršacke vinograde. Putevi Srbije su tužili njegovo preduzece Trgomen PV zbog dugovanja vecih od 22 miliona dinara, ali je naplatu izbegao poslavši firmu u stecaj. Štampa je otkrila i da je bio osuden na godinu dana zatvora zbog dilovanja deviza sredinom 90-ih godina prošlog veka.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |