уторак, 31. март 2015.

Srpski policajci spremni na razgovor sa Vladom Srbije

 Poziv prihvacen na zahtev premijera: Predrag Ðordevic

- Iz više ostvarenih razgovora sa predstavnicima Kancelarije za KiM, predstavnicima MUP-a Srbije i na zahtev predsednika Vlade Srbije Aleksandara Vucica koji je prepoznao evidentan problem i inicirao formiranje ove posebne radne grupe, najviše rukovodstvo SSPS-a prihvatilo je poziv za ucešce u njenom radu, kaže Predrag Ðordevic, predsednik Samostalnog sindikata policije Srbije.

On istice da platforma broji tri zahteva, a prvi medu njima je hitno usvajanje Nacrta zakona o uslovima za ostvarivanje prava na posebnu penziju zaposlenih u MUP-u na teritoriji KiM koji je, kako kaže, usaglašen na zajednickom sastanku radne grupe predstavnika MUP-a Srbije, SSPS-a, ali i Nezavisnog Sindikata Policije, Policijskog Sindikata Srbije, Sindikata Srpske Policije i Sindikata Policije. 

- Taj nacrt je verifikovao i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dacic, kao i predstavnici svih sindikata ucesnika radne grupe. Tražimo i da se omoguci svim našim kolegama da licno potpišu izjave da žele da se vrate u radni odnos u MUP-u Srbije, kao i da se sprovede anketiranje ko bi od njih želeo da bude deo Kosovske policije. I da oni koji se odluce na integraciju dobiju zaštitu, dodaje Ðordevic.


On tvrdi da ukoliko njihovi zahtevi budu ispoštovani, policajci Srbije sa podrucja KiM povucice tužbe koje su podneli Upravnom sudu i Ustavnom sudu Srbije, i odustace od tužbe Medunarodnom sudu u Strazburu zbog nezakonitog rešavanja radno pravnog statusa.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |