субота, 28. март 2015.

Treba da zaboravimo šta su nam uradili zarad interesa?!

 Odnos Srbije i NATO: Interes vrti gde burgija nece

Dacic je rekao novinarima da i Srbija želi da kroz saradnju sa Alijansom iskoristi sve pogodnosti koje pruža i Individualni plan partnerstva Srbije i NATO, a koji se odnedavno primenjuje.

- Odnos prema NATO nismo promenili... I u sedištu NATO sam rekao da su bolna secanja na bombardovanje i da sada ne treba da se trudimo da naš odnos zasnivamo na ljubavi ili mržnji nego na zajednickim intersima - rekao je Dacic.

Uz napomenu da je zajednicki interes da u regionu bude obezbeden mir i stabilnost, Dacic je naveo i da to što Srbija saraduje sa NATO rade i druge zemlje koje nisu clanice Alijanse "tako da tu nema neke velike razlike".

- Kancelarija pored naše (u Briselu) je Rusija, pored nje je Švajcarska... prema tome ako to (saradnja s NATO) ne smeta Rusiji zašto bi nama smetalo - rekao je Dacic i istakao da treba praviti ogromne razlike izmedu želje za clanstvom i želje za saradnjom, naglasivši da Srbija ne želi da bude clanica NATO.

- Želimo samo da iskoristimo sve pogodnosti koje pruža Partnerstvo za mir... a to je nešto što smo potpisali još 2006. godine - rekao je Dacic i dodao i da je Individulani plan partnerstva samo jedan od programa koji se sprovodi kada jedna zemlja ude u NATO program Partnerstvo za mir. Prema njegovim recima, taj program ne podrazumeva nikvakvo clanstvo vec podrazumeva korišcenje svih pogodnosti koje neka zemlja može da iskoristi u odnosu sa NATO.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |