субота, 28. март 2015.

Ruše kuće da spreče povratak

 Nastavlja se etnicko cišcenje Srba na Kosmetu: Randel Nojkic

Sa optužbama oštecenih srpskih porodica da je iza ovakvih poteza jasna namera o etnickom cišcenju Srba, slaže se Randel Nojkic, bivši srpski poslanik u kosovskom parlamentu. On pojašnjava da Albanci na Kosovu zloupotrebljavaju zakon star više od decenije, koji su srpski predstavnici na Kosovu pokušavali da ospore.

- Rušenje pod firmom komunalnog cišcenja predstavlja poruku Srbima da se ne vracaju na svoja ognjišta i uteruje strah preostalim sunarodnicima na Kosovu - ocenio je Nojkic u izjavi za "Vesti".

On istice da albanske vlasti zloupotrebljavaju zakon iz 2004. godine.

- Zahtevali smo da se zakon primenjuje kad se omoguci Srbima da se vrate i obnove kuce. Ovako se ruši bez upozorenja, a ne da im se da dodu na Kosovo i u strahu su od pritvaranja. Sve to je ocit dokaz albanskog cišcenja na perfidan nacin - istice jedan od politickih predstavnika Srba.

Nojkic smatra da Srbi moraju da se bore i zaštite prava u institucijama, kao i da vrše pritisak na medunarodnu zajednicu da se ovaj problem reši.

- Srbi u institucijama previše gledaju šta ce Beograd da im kaže, umesto da traže medunarodnu pomoc u zaštiti svojih prava - zakljucio je Nojkic.

Kancelarija Vlade Srbije za KiM smatra da je rec o šikaniranju, etnickoj zloupotrebi institucija i zaklanjanju iza gradevinskih propisa.

- Ocekujemo najodlucniju reakciju medunarodne zajednice na delovanje lokalne samouprave, koje je ocito upereno protiv interesa gradana srpske nacionalnosti u Vucitrnu. Smatramo da srpski predstavnici u pokrajinskim institucijama treba to pitanje neodložno da podignu na najviši nivo - kazao je direktor Kancelarije Marko Ðuric.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |