уторак, 31. март 2015.

Norvežani platili bedem, naši fušarili pa ga odnela reka

 Velimir Ilic na reci Ribnici. Tu je bio i kobajagi bedem, ali ga odnela voda

Posle prošlogodišnjih poplava, vlada Norveške pomogla je Kraljevu sa oko 50.000 evra, kako bi se sanirala šteta od poplava na neregulisanom delu reke Ribnice u Kraljevu. Cilj je bio da se otklone posledice štete nastale usled poplava i da se izgradi bedem koji bi trajno da ojacao obalu i zaštitio kuce na obali. Ali, samo nekoliko meseci posle završetka radova, malo veci vodostaj Ribnice je potkopao i urušio bedem, otkrivajuci sliku lošeg zidanja.

- Bedem je izuzetno loše uraden. Kamen uopšte nije uliven u beton vec je samo složen na suvo, a onda spajan na površini. Ceo bedem ce se srušiti. Nadzor je bio izuzetno loš, a izvodac nije dobro izveo radove. Sve mora da se skloni i ponovo uradi - rekao je za “Blic” Velimir Ilic, ministar za vanredne situacije.

Ilic kaže da je bedem samo estetski uraden i da ce zbog toga poslati inspekciju da konstatuje propuste.

- Norvežani ce sada uložiti protest, jer njihov novac nije iskorišcen za ono za šta je bio namenjen. Izvodac, a kako su mi rekli to je firma "Zapadna Morava" iz Kraljeva ce morati sve o svom trošku da ponovo uradi. Jer, ako se obala hitno ne zaštiti, Ribnica ce vrlo brzo doci do kuca - rekao je Ilic.

Pošto se radilo o donaciji, Grad Kraljevo je ceo posao dodelio javnom preduzecu "Putevi" iz Kraljeva, a oni su pošto nemaju iskustva sa takvim poslovima, raspisali javnu nabavku.

Gradonacelnik Kraljeva Tomislav Ilic rekao je da su posao oko izgradnje bedema dobili “Putevi” iz Kraljeva, a onda su oni kao podizvodace, putem javne nabavke, izabrali vodoprivredno preduzece “Zapadna Morava” iz Kraljeva.

- Ništa nije ukazivalo da je napravljen propust. Svi smo se iznenadili kada smo videli da se bedem urušio. Naložicemo hitno ponovne kompletne radove - rekao je Ilic.

Nabujala Ribnica je potkopavanjem obale prošle godine ugrozila desetak obližnjih domacinstava, pa je uredenje njenog korita i obale oznaceno kao prioritet.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |