петак, 27. март 2015.

Vučić ruši sam sebe

 Sa protesta Dveri ispred Vlade Srbije

Posle advokata, na ulice su izašli nezadovoljni prosvetari kojima je ministar obrazovanja Srdan Verbic zapretio i sa 10.000 otkaza. Penzioneri za pocetak aprila najavljuju veliki protest zbog smanjenja penzija i lošeg materijalnog položaja.

Iz opozicionih redova stižu i optužbe premijeru da gura zemlju u propast, da ne dovodi investitore vec prodaje preostale uspešne srpske kompanije, kao i da se njegova borba protiv kriminala svela na cist marketing.

Rovovi na relaciji vlast i opozicija sve su ukopaniji, a prepucavanja i uvrede sve žešce, pa su sve glasnije price da ce osim vojvodanskih izbora krajem godine možda biti i republickih, iako je od prethodnih prošlo tek godinu dana.

Na skupu u Novom Sadu povodom 25 godina Demokratske stranke bilo je i incidenata za koje su demokrate optužile aktiviste SNS-a, koji su, kako tvrde, rasturili i okupljanje Pokreta "Dosta je bilo" bivšeg ministra privrede Saše Radulovica u Futogu. Naprednjaci su vojvodanskog premijera nazvali diktatorom, a Pajtic uzvratio Vucicu da cela Srbija grca pod njegovom diktaturom kojom gura zemlju u ekonomski, socijalni i politicki ambis.

Uzroke nervoze u redovima vlasti potpredsednik DS-a Borislav Stefanovic cita u padu podrške medu razocaranim biracima.

On smatra da naprednjaci imaju strah od opozicije, jer iako je sada mala, ona govori narodu istinu.

- To ih ocito plaši, jer gradani uvidaju disproporciju njihovih obecanja i prica o uspesima sa realnim životom - rekao je Stefanovic. On kaže da mnogi imaju tezu da ce premijer srušiti sam sebe, ali ipak više veruje da ce se to desiti na gradanskom talasu promena.

- Neverovatna je energija i posvecenost SNS-a da konstantno rade protiv opozicije, ali ocito tom borbom zataškavaju lošu socijalnu situaciju u zemlji, pljacke, tajne ugovore, tendere i kontrolu medija. Incidentima na novosadskom skupu DS pokazali su da nastavljaju praksu nasilja sa lokalnih izbora, šaljuci organizovano ljude da prave incidente, jer znaju da ne mogu da nastave da ovako vladaju - kaže Stefanovic.

Pokret Dveri smatra da je Vucic krenuo sebe da ruši dovodenjem u Srbiju bivšeg britanskog premijera Tonija Blera, "najzaslužnijeg za bombardovanje zemlje".

Clan starešinstva tog pokreta Vladan Glišic objašnjava da su to na mitingu u Beogradu Dveri simbolicno prikazale lutkom sa likom Blera.

- Ta lutka je na kraju protesta pregažena i pokazali smo ono što misli velika vecina u Srbiji, da je nedopustivo da takav covek uopše kroci u našu zemlju - kaže za "Vesti" Glišic.

On je naglasio da su Dveri mitingom proteklog vikenda krenule i u kampanju protiv prodaje Telekoma i najavljenih loših privatizacija.

- Znamo da je DS ostavio ojadenu Srbiju, ali je Vucic nije zaokrenuo u drugom pravcu, vec kadrovima demokrata poput Jelene Trivan i Kori Udovicki dao da upravljaju zemljom. Vidimo i da se borba protiv tajkuna svela samo na marketinški trik, jer i dalje smo bez zakona o poreklu imovine - podseca Glišic.

Funkcioner radikala i nekadašnji Vucicev partijski kolega Milorad Mircic uveren je da premijer ponašanjem ne pokazuje strah od opozicije, vec da je zašao na polje diktature.

On smatra da vlast ima fobiju od "nekih ljudi" koji joj "podrivaju vladavinu", a kako kaže, politicki gledano, ima strah od neistomišljenika. Tvrdi da je SNS narocito "izgubio kompas" sa povratkom lidera radikala Vojislava Šešelja u Srbiju.

Mircic, u osvrtu na najavljeni novosadski miting naprednjaka, istice da je ovo je prva Vlada Srbije koja sebi organizuje "podršku samozadovoljstva".  Sam svoj majstor: Aleksandar Vucic

Predsednik srpske Vlade nedavno se pohvalio izuzetnim rezultatima tvrdeci da je za dva i po meseca ostvaren suficit od 6,5 milijardi dinara.
- Vlada Srbije ostvarila je izuzetne rezultate u fiskalnoj konsolidaciji i u ovoj godini do sada je ostvaren suficit budžeta od 6.528.000.000 dinara. To nam se nije dogodilo nekoliko decenija unazad - istakao je Vucic.


U Studentskom parku u centru Beograda juce je održan protest Beogradana zbog iznenadne sece drveca za koji su, kako kažu, saznali putem Fejsbuka. Demonstranti smatraju da je park bez drveca "ogoljen", da je neprimerno da se zakljucava u ponoc i strahuju da bi ispod njega mogla da bude garaža. Kada je pre nekoliko dana pocela seca drveca, gradski menadžer Goran Vesic je najavio sadnju novih stabala i negirao da ce ispod parka biti garaža.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |