субота, 28. март 2015.

Surdulica svađa Vučića i Dačića

 Uzdrmana koalicija: Aleksandar Vucic i Ivica Dacic

U teškim optužbama otišlo se toliko daleko da je SPS optužio prvog coveka SNS-a na jugu Srbije Dragana Stevanovica koji je i državni sekretar u Ministarstvu privrede, kako je završio fakultet za tri dana, kao i da je pre sedam godina na mitingu SRS-a zapalio zastavu NATO.

Iz tabora SNS-a je uzvraceno da pitanjem Novici Toncevu, predsedniku opštine Surdulica, "šta je jeftinije, platiti seksualne usluge od svojih para ili od budžetskih kao što neki rade"?

Toncev u izjavi za "Vesti" tvrdi da je rec o pokušaju naprednjaka da preuzmu vlast u opštini i istice da lokalni sukob ne može da posvada lidere Aleksandra Vucica i Ivicu Dacica.

- To je njihova gola bitka za vlast u Surdulici i oni prljavim igrama hoce da nas sklone - kaže Toncev.

Toncev tvrdi i da su njegove izjave o kritici mera štednje i kako "Vlada vodi Srbiju u propast", izvucene iz konteksta.

- Što se rekonstrukcije Vlade tice, SNS ima samostalnu vecinu i o tome ne odlucujemo mi, kao ni o raspisivanju izbora - zakljucio je Toncev.

Sukob koalicionih partnera, prema recima analiticara Dragomira Andelkovica, je lokalnog karaktera i ne može da ugrozi Vladu.

- Teško je sada proceniti da li taj sukob može da preraste u nešto vece, a mogao bi ako se umešaju rukovodstva, što bi rezultiralo iskljucivanjem SPS iz Vlade - kaže Andelkovic.

On podseca da je ratovanja SPS-a i SNS-a u lokalu bilo i ranije u Vojvodini i istocnoj Srbiji, ali da nisu stigli do centralnog nivoa.

- Vrh SPS-a shvatio je da nema više ulogu jezicka na vagi za formiranje vlasti, pa izbegava sukobe, dok njihovi kadrovi u lokalu još uvek ne mogu da se pomire sa tim da su druga liga - kaže Andelkovic.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |