понедељак, 30. март 2015.

AKO IMATE PROBLEM: Samo se setite da spustite čašu!

U cilju slikovitog objašnjavanja šta covek treba da uradi kada je pod stresom i kada ima problem, jedan psiholog ispricao je zanimljivu pricu, koja svakome može da bude od koristi i bolje približi kako se treba postaviti u teškoj situaciji.

Naime, on je podigao jednu cašu vode, a svi su ocekivali pitanje Da li je caša do pola puna ili do pola prazna. Ali, psiholog se osmehnuo i upitao nešto sasvim neocekivano: "Koliko je teška ova caša?

Odgovori su varirali izmedu 200 i 600 mililitara, ali je publika na kraju shvatila da on uopšte nije pitao za fizicku težinu.
"Apsolutna težina nije važna. Sve zavisi od toga koliko dugo držim ovu cašu“, poceo je psiholog sa objašnjenjem.

"Ako je držim jedan minut, nije problem. Ako je držim sat vremena, zabolece me ruka. Ako je držim ceo dan, ruka ce mi utrnuti i ukocice se. U svakom slucaju, težina caše se ne menja, ali što je duže držim, ona je sve teža“, rekao je on i nastavio:

"Stres i brige u životu su kao ova caša vode. Razmišljajte o njima neko vreme i ništa se nece dogoditi. Razmišljajte malo duže i pocece da bole. Ako razmišljate o njima po ceo dan, oseticete se ukoceno, nesposobni za bilo šta. Setite se da spustite cašu“, zakljucio je psiholog.

Poslednja recenica odnosi se na traženje rešenja za problem, koji nece nestati samo zato što je kratko ili dugo prisutan i zato što vi o njemu razmišljate. Razmislite, donesite najbolju mogucu odluku i oseticete veliko olakšanje!

(Vestinet.rs)

Pratite Sport na Facebooku i Twitteru

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |