петак, 27. март 2015.

Virtualni matičar za dijasporu

 Lakše do dokumenata za Leskovcane u inostranstvu

- Od danas ce gradani koji ne žive na teritoriji Srbije, preko aplikacije virtualni maticar za dijasporu, koja se nalazi na zvanicnom sajtu Leskovca, kao i na sajtu Uslužnog centra, moci da narucuju licna dokumenta, ukoliko se njihovi podaci nalaze u maticnim knjigama, knjigama državljana na teritoriji Leskovca, kao i u maticnim knjigama i knjigama državljana sa Kosova i Metohije, za opštine Uroševac, Kacanik, Štrmlje i Štrpce jer su za te opštine poslovi povereni Leskovcu - rekla je Sanja Zdravkovic, nacelnica Gradskog uslužnog centra.

Gradani koji žive u inostranstvu, a rodeni su u Leskovcu, moci ce preko ovog programa avionskom poštom da dobiju svoja dokumenta. Nakon uplata taksi po srednjem kursu Narodne banke u svojim poslovnim bankama, a u roku od 15 dana, dokumenta ce stizati na njihovu kucnu adresu.

Takvu uslugu gradani, koji nisu mogli da se snadu preko rodaka ili prijatelja, su placali od 50 do 100 evra, dok ce preko virtualnog maticara placati kao i svi koji žive u Srbiji, od 10 do 15 evra, u zavisnosti od toga koji licni dokument je u pitanju.

Izvodi iz maticnih knjiga izdaju se na inostranom obrascu, rekla je Nataša Milenkovic, viši saradnik u Uslužnom centru. Ovakvu uslugu, koja se odnosi samo na izdavanje izvoda iz maticne knjige rodenih, vencanih i umrlih, ali ne i na državljanstvo, prvi je u Srbiji uveo grad Niš, dok je Leskovac drugi.

Link ka ovom sajtu postavljen je 20. marta i na sajtu grada kao i link za preuzimanje aplikacije. Od ovog datuma program "Virtualni maticar za dijasporu" je postao operativan.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |