петак, 27. март 2015.

Osmi Bubble Cup za srednjoškolce i studente

Microsoft razvojni centar Srbija poziva sve zainteresovane studente i srednjoškolce da se prijave na osmo po redu medunarodno takmicenje u programiranju – Bubble Cup 8. Takmicenje u rešavanju algoritamskih zadataka osmišljeno je 2008. godine od strane Microsoft razvojnog centra Srbije sa idejom da privuce talentovane mlade programere iz regiona, popularizuje programiranje medu mladima i promoviše timski rad. U meduvremenu takmicenje se razvilo u elitni internacionalni dogadaj, u kojem se do sada nadmetalo preko 2500 ucesnika.


 „Veliko nam je zadovoljstvo kada vidimo da takmicari navode Bubble Cup u svojoj radnoj biografiji kao referencu prilikom prijava za praksu i posao, jer je zaista rec o iskustvu koje je visoko cenjeno kod poslodavaca. Ovo je veliko priznanje i postavlja Bubble Cup na znacajno mesto u programerskoj zajednici“ – istice Tamara Letic, Activity managerMicrosoft razvojnog centra Srbija.


Znacaj Bubble Cup-a u programerskoj zajednici potvrduje i cinjenica da je rec o jednom od retkih takmicenja koje najboljim ucesnicima može da obezbedi cak i zaposlenje u Microsoft razvojnom centru Srbija. Razvojni centar, koji zapošljava oko 200 IT strucnjaka koji u Beogradu razvijaju Microsoft tehnologije priznate širom sveta, ove godine obeležava 10 godina od osnivanja.


Na prošlogodišnjem Bubble Cup-u prvo mesto u jakoj medunarodnoj konkurenciji osvojio je tim iz Srbije, što pokazuje da naša zemlja raspolaže znacajnim potencijalom u informacionim tehnologijama. Zbog toga je važno podsticanje mladih da se bave programiranjem, što je i jedan od ciljeva takmicenja.


I ove godine mladi programeri okušace se u programerskim izazovima kroz dve kvalifikacione online runde, nakon kojih ce najbolji timovi biti pozvani na finalno takmicenje u Beogradu.Prva runda pocinje 1. aprila 2015, a svi zainteresovani mogu da se registruju na Bubble Cupsajtu.Takmicari ce biti podeljeni u dve kategorije - jednu za studente i jednu za ucenike srednjih škola, a finaliste ocekuju vredne nagrade. Takode, svi takmicari ce nakon finala imati priliku da se tokom organizovane posete Microsoft razvojnom centru Srbija upoznaju sa projektima centra, i kroz druženje sa svojim starijim kolegama razmene dragocena iskustva.


Više informacija o takmicenju Bubble Cup možete naci na www.bubblecup.org.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |