четвртак, 21. фебруар 2013.

Veljović ostaje na čelu policije

15. 02. 2013. 12:34h | B. Ðokic - Vesti
Unutar vladajuce koalicije u Srbiji postignut je dogovor da dosadašnji direktor policije Milorad Veljovic ostane na istoj funkciji, a na istim pozicijama ostace i njegovi najbliži saradnici, saznaju "Vesti" u vrhu MUP-a Srbije. Sacuvao fotelju: Milorad Veljovic
Kako objašnjava naš izvor, premijer Ivica Dacic i potpredsednik Vlade Aleksandar Vucic dogovorili su se da za sada ne bude promena.
- Veljovic i dalje ostaje na funkciji direktora, a nece se smenjivati ni Rodoljub Milovic, nacelnik Uprave kriminalisticke policije, ni Svetislav Ðurovic, nacelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, kljucnih službi za borbu protiv korupcije. Do kada ce trajati ovo stanje videcemo, ali po svemu sudeci Veljovic ce dobiti još jedan mandat na mestu direktora. Prvo, on i njegovi saradnici su odradili sve istrage oko spornih slucajeva privatizacije, kao i akciju protiv Šaricevog klana.

Neizvesnost oko izbora direktora policije dovela je do velikih problema u MUP-u Srbije. Stvorili su se klanovi, a neki nacelnici koji su mislili da ce doci do smena u vrhu poceli su bahato da se ponašaju, da prete šta ce kome uraditi kad oni budu postavljeni na važne funkcije. Cak su poceli da biraju kancelarije u koje su nameravali da sednu.
- Zbog sistema bezbednosti bitno je da se zna ko ce da vodi policiju. Mi smo strogo hijerarhijski sistem i mora se znati ko je na celu, jer sadašnje stanje je blizu haosa - dodaje izvor iz policije.
- Veljovic zato što ne pripada nijednoj stranci, vec je profesionalac, ima i veliku podršku od SAD, sa cijim službama saraduje vec dugo vremena na borbi protiv kriminala - kaže sagovornik "Vesti".

Inace, bitka oko imenovanja direktora policije trajala je u MUP-u nekoliko meseci. Prema pisanju medija, Veljovica je podržavao Vucic, dok je drugi ozbiljan kandidat bio Dragan Markovic Markoni, zamenik direktora BIA, koga je podržavao Dacic.

- Došlo je do prave bitke oko izbora direktora. Dacic je pricao kako nema šanse da na toj funkciji ostane Veljovic, ali se ocigledno predomislio. Vucic nije želeo ni za živu glavu da dozvoli da Markovic postane direktor, jer u njega nema poverenja, a direktor policije je mesto koje je kljucno u tome da li ce borba protiv korupcije biti uspešna ili ce propasti - objašnjava izvor "Vesti" iz MUP-a.




0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |