петак, 22. фебруар 2013.

Na prodaju ostrvo usred Plitvičkih jezera

15. 02. 2013. 15:19h | Beta| foto: Novi list
Ostrvo u okviru hrvatskog Nacionalnog parka Plitvicka jezera vec trecu godinu prodaje se na medunarodnom tržištu nekretnina i to po ceni od oko 350.000 evra. Vlasnik ostrva može samo da ga leda. Gradnja zabranjena
Iz Uprave Nacionalnog parka Plitvice porucili su, medutim, da stranci ne mogu sticati pravo vlasništva nad nekretninama u nacionalnom parku, piše rijecki "Novi list".
Ostrvo se nalazi usred najveceg plitvickog jezera Kozjak, a njegova prodaja oglašena je na stranici Private Islands online.
Vlasnik je potencijalne kupce obavestio da se na ostrvu ništa ne može graditi, ali i dodao da mu je direktor Nacionalnog parka u zamenu za parcele ponudio druge nekretnine, pa se tako na rubu nacionalnog parka može odabrati zemljište na kojem bi se mogla graditi i kuca za odmor. Uz ostrvo se prodaje i zemljište u njegovoj blizini koje je takode u okviru Nacionalnog parka, navodi rijecki dnevnik.
Direktorka Nacionalnog parka Plitvice Lidija Bertovic rekla je za "Novi list" da Uprava Nacionalnog parka i Ministarstvo zaštite životne sredine imaju informaciju da je prodaja ostrva u jezeru Kozjak oglašena još 2011. godine.
Inace, uz ostrvo u okviru Plitvica oglašena je i prodaja ostrva Bijela kod Splita, površine tri hektara.


0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |