среда, 20. фебруар 2013.

Glas Rusije: Smak sveta uz četiri stihije!

 Planeti Zemlji preti kosmicka apokalipsa, u koju ce biti ukljucene cetiri stihije: voda, vazduh, zemlja i vatra, predvidaju profesori Dalekoistocnog federalnog univerzitata Aleksandar Panicev i Aleksandar Guljkov.
Nova verzija predstojeceg smaka sveta ne ostavlja Zemlji nikakve šanse. Svoju hipotezu i sopstveno videnje osnova na kojima pociva svet oni su izložili u knjizi pod nazivom Apsolut i covek, a prenosi radio Glas Rusije!

Dalekoistocni naucnici proucili su geološka svedocanstva tri katastrofe. To je svetski potop, ledeno doba, i pogibija dinosaurusa. Došli su do zakljucka da su se sve kataklizme odvijale po istom scenariju. Pri tome pocetak se podudarao sa kratkorocnim globalnim dogadajem koji je poljuljao biosferu i dovodio do masovnog odumiranja vrsta.

U traganju za odgovorom na pitanje kakav je to dogadaj bio, profesori Panicev i Guljkov su se setili jedne malo poznate cinjenice. Nju je otkrio 1985. godine sovjetski kosmonaut Vladimir Džanibekov. Za vreme leta utvrdio je da prilikom kretanja u bestežinskom stanju tela vrše neocekivane obrte ose oko koje se krecu za 180 stepeni.
Naucnici su objasnili da se efkat Džanibekova može objasniti uzrocima katasrofa na planeti Zemlji. Moguce da je ona izvršila iste takve okrete u bestežinskom stanju. I pri tome je menjala pravac svoje ose. Ako se sada ona okrece nalevo oko ose, posle okreta može da pocne da se vrti nadesno. Teorija osne inverzije objašnjava zašto se deo planeta Suncevog sistema okrece u suprotnom pravcu u odnosu na Zemlju. Verovatno su one takode izvršile inverziju, ali nesinhronizovano sa našom planetom.
Posledice osne inverzije Zemlje podsecaju na smak sveta, isticu Panicev i Guljkov. Šume i zemljište ce se podici u vazduh, preleteti znacajna rastojanja i svaliti se u doline. Milionima godina kasnije ove kolosalne jaruge ce se pretvoriti u nalazišta kamenog uglja. Posle okreta Zemlje, gigantski morski talas slican cinamiju ce prekriti Zemljinu kuglu i izazvati svetski potop. Posle njega, po mišljenju naucnika, ostace samo planinske oblasti.
Posle okreta, Zemlja ce zadrhatati, iz nje ce jurnuti plamen i lava. Pepeo izbacen u stratosferu zaklonice suncevu svetlost. Na planeti ce hiljadama godina vladati novo ledeno doba. Vecina živih organizama ce biti osudena na odumiranje.

Na Zemlji postoji mnoštvo dokaza za dogadaje koji su se dešavali po tom scenariju, smatraju Panicev i Guljkov. Jedno od svedocanstava slicnih katastrofi su nagli prelazi sa morskih taloga ka kontinentalnim. Rezultat snažnih erupcija vulkana može da bude gigantski bazaltni plato koji se formirao u epohi koja po starosti odgovara hipotezi Paniceva-Guljkova. Ogromna groblja dinosaurusa koji su polegli u hiljade redova zar nisu svedocanstvo razornog cunamija?

Nemamo osnove da sumnjamo da ce se takav lanac dogadaja desiti ponovo, izjavljuju dalekoistocni nacunici. Ali kada? Po njihovim proracunima planetarne kataklizme su se dešavale u intervalima od 23-30 miliona godina. Poslednji put pre oko 25 miliona godina. Tako, smatraju profesori Panicev i Guljkov, Zemlja može da se preokrene bukvalno sutra.




0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |