четвртак, 21. фебруар 2013.

"Milošević pokušao puč u Crnoj Gori"


Nekadašnji americki izaslanik za primenu Dejtonskog sporazuma Robert Gelbard otkrio je da je Slobodan Miloševic pokušao da tokom sukoba sa Milom Ðukanovicem iskoristi Vojsku Jugoslavije za obaranje Vlade Crne Gore, prenosi radio Antena M. Gelbart je to saopštio u emisiji "Živa istina" na crnogorskoj Atlas televiziji. Miloševic hteo da se otarasi Mila u korist Momira Bulatovica
"Otkricu nešto što nikada pre nije otkriveno. U jednom trenutku otkrili smo da Miloševic šalje vojsku železnicom iz Srbije u Crnu Goru kako bi pokušao da svrgne vladu ovde u Podgorici. Pogledali smo mapu i shvatili smo da jednim malim delom pruga prolazi kroz jedan mali deo Bosne. Nazvao sam generala Veslija Klarka u Briselu i dao sam mu informaciju koju smo posedovali. Oni su proverili našu informaciju i poslali su trupe u taj deo bosanske teritorije, blokirali su prugu da bi sprecili vojsku da dode u Crnu Goru", ispricao je Gelbard.
Gelbard je kategoricki demantovao tvrdnje Momira Bulatovica da mu je taj americki diplomata na sastanku u Vili Gorica 8. januara 1998. godine ponudio dva miliona dolara za mirnu predaju funkcije predsednika države Milu Ðukanovicu.
"To je laž. Nikad mu nisam ponudio centa, nikad mu nisam ponudio evra, nikad mu nisam ponudio feninga. Nisam mu ponudio, uopšte, nikakav novac; i moja mu vlada nije nudila novac. Ono što sam mu rekao bilo je - rezultat izbora je jasan, Ðukanovic je pobedio, Vi ste izgubili - morate otici! Tacka!", kategorican je bio americki diplomata.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |