среда, 20. фебруар 2013.

Čestitke: "Gugl" u čast Dana državnosti

Najveci svetski pretraživac "Gugl" cestitao je danas Srbiji Dan državnosti, postavivši na naslovnu stranu svog domena za Srbiju logo sa trobojkom Srbije, šljivu kao srpski brend i opanak kao tradicionalnu srpsku obucu i njen nacionalni simbol. Cestitka od Gugla povodom Dana državnosti
Postavljanjem kursora na naziv "Gugl" pojavljuje se cirilicna cestitka "Srecan Dan državnosti Srbije", a klikom na "cestitku" dobija se spisak sajtova na kojima se mogu pronaci podaci o Danu državnosti Srbije ili vesti na sajtovima o obeležavanju ovog praznika.
"Gugl" na slican nacin, postavljanjem cestitki sa adekvatnim simbolima, obeležava praznike poput Nove godine, Božica, Dana nezavisnosti, Dana zaljubljenih, kao i godišnjice rodenja i smrti znacajnih licnosti
Cestiku povodom Dana državnosti, predsedniku Vlade Srbije Ivici Dacicu uputili su, izmedu ostalih, premijeri Republike Srpske, Rusije, Turske, Bugarske i Madarske.

Premijer Republike Srpske Aleksandar Džombic u cestitki je izrazio uverenje da ce u narednom periodu biti podsticano jacanje i saradnja institucija i razvoj prijateljskih odnosa Srbije i Srpske, te izgradnja stabilanog ekonomskog prosperiteta i uspešanog puta u procesu evropskih integracija Srbije.
Ruski premijer Dmitrij Medvedev u cestitki Dacicu naglasio je karakter rusko-srpskih odnosa, utemeljenih na tradicionalnom prijateljstvu i duhovnoj bliskosti dva naroda.
"Siguran sam da dalji napredak trgovinsko-privredne saradnje i realizacija zajednickih projekata potpuno odgovaraju interesima Rusije i Srbije", istakao je Medvedev.
Turski premijer Tajip Erdogan izrazio je uverenje da ce se sadašnji prijateljski odnosi Srbije i Turske razvijati ka strateškom partnerstvu i da ce nastaviti zajednicki da doprinose miru i stabilnosti u regionu.
"Vaši licni napori i vodstvo koje ste dokazali pozitivnim doprinosom u uspostavljanju trajnog mira i prijateljskih odnosa u regionu je za divljenje", navodi se u cestitki Erdogana.
Bugarski premijer Bojko Borisov porucio je Dacicu da može da racuna na podršku Bugarske u izgradnji evropske buducnosti za Srbiju, i izrazio uverenje da je zajednicki rad na izgradi evropskog doma dobar i za buduce generacije.
Madarski premijer Viktor Orban istakao je da Madarska dosledno podržava evropske integracije Srbije i da je spremna da taj proces pomogne.
"Uveren sam da je saradnja naših vlada u obostranom interesu i da cemo biti efikasni u stvaranju novih mogucnosti za unapredenje odnosa", naveo je Orban u cestitki Dacicu.








0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |