уторак, 19. фебруар 2013.

Pistorius ipak nije slučajno ubio devojku

Paraolimpijac Oskar Pistorijus (30) danas je u krcatoj sudnici u Pretoriji i zvanicno optužen za ubistvo, a kako prenose svetski mediji, dok mu je citana optužnica briznuo je u plac. Policija je iskljucila mogucnost da je Pistoriujus svoju devojku Rivu Stenkamp ubio slucajno, kako je to prvo receno. Komšije su izjavile da se iz stana cula buka i prepirka dva sata pre ubistva, a paraolimpijac ima istoriju nasilja nad ženama. Sve vreme krio lice od novinara
Iako se juce navodilo da je Pistorijus slucajno ubio Rivu Stenkamp (30), misleci da je u pitanju provalnik kada je želela da ga iznenadi za Dan zaljubljenih, danas postoje navodi da je ona ubijena dok je bila pod tušem.
Policija je još juce odbacila navode da su iz policijskih izvora stigle informacije o mogucnosti da je u pitanju nesrecan slucaj, a zvanicno je saopšteno da je i ranije bilo "incidenata" u kuci nacionalnog heroja i da je bilo prijava policiji zbog stvari "porodicne prirode".
Protiv teze da je devojka ubijena slucajno ide i to što je više puta pogodena u glavu, grudi i rame, a hitna pomoc koja je stigla na lice mesta nije mogla da je vrati u život. U sudu plakao kao kiša, briznuo u plac kada mu je procitana optužnica
"Ophodimo se prema njemu kao prema bilo kome drugom. Oni ce tražiti kauciju, mi cemo se suprotstaviti tome, a kao argument cemo navesti to da pricamo sa ljudima koji stanuju u blizini, koji su culi nešto i ranije tokom veceri, kao i tokom pucnjave", rekla je portparolka policije.
Pistorijus je uhapšen juce u ranim jutarnjim casovima u svom domu, bio je na toksikološkim i DNK analizama, a danas je prvi put izveden pred sudiju. Na sud je stigao u policijskom kombiju prekriven jaknom.Sve vreme je izbegavao da otkrije lice pred brojnim fotoreporterima i TV kamerama, a njegova odbrana je zahtevala da se uklone sve kamere iz sudnice i zabranila da se ubuduce sudenje direktno prenosi.
Advokat odbrane Keni Oldvejdž rekao je pre ulaska u zgradu suda da je njegov klijent "veoma dobro, da je naravno preplavljen emocijama, ali da je u redu psihicki".
Oskar Pistorijus je bio obožavan širom sveta, a posebno u Južnoj Africi, iako se i ranije govorilo o njegovom raskalašnom životu, lepim devojkama, ljubavi prema naoružanju i brzim automobilima.
"Svi smo šokirani. On je sada u policiji i sada je sve u rukama vlasti", rekao je njegov otac Henke Pistorius, koji je u pratnji svoje cerke stigao u sudnicu.
Pistorius je 2009. proveo noc u zatvoru jer je navodno napao 19-godišnju devojku na žurci. U javnosti je cesto govorio o strasti ka oružju. Prošle godine je izjavio da spava sa pištoljem, puškom i palicom za kriket zbog straha od provalnika. To s jedne strane i nije tako cudno, ako se uzme u obzir da je invalid bez nogu, da verovatno spava bez proteza što ga onemogucava da pobegne. U Južnoj Africi prema nekim procenama oko 1,5 miliona ljudi poseduje oružje jer je kriminal još uvek najveci problem.







0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |