среда, 20. фебруар 2013.

Mediji: Bivši šef Dačićevog kabineta biće prvi saslušan

 Branko Lazarevic, bivši šef kabineta ministra unutrašnjih poslova Ivice Dacica, bice medu prvima saslušan u okviru pretkrivicnog postupka o kontaktima visokih funkcionera vlasti i policije sa pripadnicima kriminalnog klana Darka Šarica, pišu Novostti u izdanju od petka.  Dacic u razgovoru sa Mrkicem (foto arhiva)
List tvrdi da je saznao da je Uprava kriminalisticke policije obradila desetak od ukupno 130 CD diskova na kojima su navodno snimci kontakata pripadnika klana odbeglog narko-bosa Darka Šarica sa visokim funkcionerima vlasti i policije.
Na tim diskovima su, pored tonskih zapisa, i video-materijal i fotografije cije je pregledanje u toku.
Kako navode "Novosti", Lazarevica, uz diskove, dodatno tereti i svedocenje pojedinih svedoka-saradnika koji tvrde da je bivši šef kabineta ministra Dacica dostavljao informacije o merama koje se preduzimaju protiv pripadnika klana.
Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljevic naložio je ranije pokretanje pretkrivicnog postupka, zatraživši od policije da prikupi obaveštenja i da preduzme sve radnje i mere da bi se Razjasnila priroda i karakter tih kontakata i komunikacija.
Posebno se traži da se razjasni da li je tom prilikom došlo do odavanja podataka koji su službena tajna.
"Tužilac Radisavljevic je zatražio i da se utvrdi da li je posle tih kontakata došlo do nekih promena u komunikaciji pripadnika klana, da li su prekinuti kontakti, da li je došlo do promene do tada korišcenih SIM-kartica, telefona, sadržine razgovora, korišcenja novog žargona, šifrovanih izraza i pojmova".




0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |