недеља, 17. фебруар 2013.

"Moj stav o Hagu se nije promenio"

16. 02. 2013. 03:24h | Fonet| foto: Fonet
Predsednik Srbije Tomislav Nikolic u izjavi za TV Prvu rekao je da se njegov stav o Haškom tribunalu nije nimalo promenio od vremena kada je bio zamenik predsednika Srpske radikalne stranke. Hag nije pravedan: Tomislav Nikolic
Na pitanje kakav ce biti njegov govor na sednici Generalne skupštine UN posvecenoj radu medunarodnih krivicnih tribunala, Nikolic je odgovorio da možda i ne bi govorio u Njujorku ako bi Haški sud dozvolio da svi Srbi, koji sada služe kazne u razlicitim zemljama, budu prebaceni na izdržavanje kazni u Srbiju.
"To bi bio znak da Hag ima isti tretman prema svima. Moj odnos prema Hagu se nije promenio od onog dana kad sam bio šef tima za odbranu Vojislava Šešelja. Šta sam mislio onda, mislim i sada", rekao je Nikolic.
Nikolic je istakao da Srbija vrlo brzo može da racuna na investicije iz Turske, Azerbejdžana, Rusije i Ujedinjenih Arapaskih Emirata. "Intenzivno razmišljam o tome da moja putovanja i kontakti sa predsednicima država i vlada donesu konkretnu korist za gradane Srbije", naglasio je Nikolic.
On je napomenuo i da je u mnogim zemljama danas dovoljno reci "Tito", iako je, kako je rekao, žestoko kritikovao mnoge stvari iz Titovog vremena. Nikolic je ocenio i da "treba da trgne" nekoliko ministarstava da se bave projektima, a ne samo kreditima, zaduživanjima i potrošnjom.



0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |