четвртак, 21. фебруар 2013.

GSA: Milićevića nazivali bolesnikom


Gej strejt alijansa (GSA; Alijansa) najoštrije osuduje napad na Borisa Milicevica, jednog od osnivaca i bivšeg predsednika ove organizacije. Takode, posle razgovora sa Borisom, GSA je užasnuta okolnostima i karakteristikama ovog napada i drskošcu i bezobzirnošcu napadaca. Opljackan, pa pretucen: Boris Milicevic
"Napad na Milicevica se dogodio u noci izmedu 13. i 14. februara kada je Boris  izašao u beogradski klub "Plastik" gde je provodio vece najpre sa nekoliko svojih bliskih prijatelja i prijateljica, a zatim i u vecem društvu u kome su se nalazila i dva muškarca starosti oko 26 i 30 godina koje su upoznali u klubu, a koja su ga kasnije i napala i opljackala".
"S obzirom da su u tom velikom društvu svi najnormalnije komunicirali i da ništa nije ukazivalo na potencijalnu opasnost, Boris i dvoje njegovih prijatelja su prihvatili poziv jednog od napadaca da odu do njegovog stana i nastave sa druženjem. Njih petoro je pošlo da zaustavi taksi, ali su se u meduvremenu Borisova prijateljica i prijatelj s kojima je došao u klub predomislili i krenuli kuci, a Boris je ušao u taksi sa dvojicom napadaca".

Ovaj napad na Borisa Milicevica za GSA nesumnjivo sadrži elemente mržnje i homofobije i zato Alijansa traži od policije i tužilaštva da u optužnici za pocinjena dela ovaj napad okvalifikuje i kao delo iz mržnje na osnovu nedavno usvojenog clana 54a Krivicnog Zakonika, kako bi se mržnja demonstrirana prilikom izvršenja dela, zastrašivanje i vredanje Borisa zbog njegove seksualne orijentacije uzeli u obzir kao otežavajuca okolnost cime bi se pociniocima izrekle vece kazne. Pravna služba GSA ce svakako pratiti ovaj slucaj i pružice Borisu svu potrebnu pomoc tokom dalje procesuiranja.
"Prema izjavi Borisa Milicevica, tokom vožnje taksijem još uvek ništa nije ukazivalo na napad jer su u taksiju normalno razgovarali, medutim, kada su ušli u stan situacija se potpuno promenila. Napre su tu zatekli dve devojke kojima je mladi od dvojice napadaca rekao da idu u drugu sobu, a kada su one izašle, on je ušao u kuhinju i uzeo nož, a zatim je krenuo sa nožem u ruci prema Borisu, opsovao ga i zatražio da im da novac koji ima kod sebe".
"Pošto mu je Boris dao sav novac koji je imao, platne kartice, kao i svoja dva mobilna telefona, oba napadaci su krenula sa psihickim i fizickim maltretiranjem. Vredali su ga, prozivali zbog njegove seksualne orijentacije, nazivali su ga bolesnikom, tražili da im da još novca s obzirom da je Boris kod sebe imao malu svotu, udarali ga, a jedan od napadaca mu je nožem posekao celo nanevši mu plicu ranu dužine oko 4 cm".
"U jednom momentu su napadaci izašli iz prostorije a ušla je jedna od devojaka kojoj je Boris zatražio da mu pomogne i pozove policiju na šta mu je ona odgovorila da ce sve biti u redu i nece mu se ništa desiti ukoliko bude miran i potpuno saraduje sa njima".
"Nakon što su se napadaci vratili u prostoriju u kojoj se nalazio Boris, naterali su ga da im kaže adresu stana gde živi i zatim su ga njih dvojica pod prinudom odveli do njegovog stana iz koga su pokupili lap top, novac koji se nalazio u stanu, kao i nekoliko manjih aparata i uredaja. Kada su uzimali Borisov lap top jedan od napadaca je podsmešljivo rekao da ce pažljivo da istraže šta se sve nalazi u njemu. Pošto su uzeli sve što im se ucinilo zanimljivim, pripretili su Borisu da ni slucajno ne poziva policiju i pobegli su iz stana".
"Naravno, Boris je odmah nakon toga slucaj prijavio policiji koja je izvršila uvidaj u njegovom stanu a prema informacijama kojima GSA raspolaže, oba napadaca su tokom današnjeg dana identifikovana i privedena i kod njih je pronaden deo ukradenih stvari".
"Takode, GSA pozdravlja brzu i efikasnu intervenciju policije i privodenje pocinioca ovog napada, ali je sa druge strane užasnuta kolicinom bezobzirnosti i odsustvom bilo kakve vrste straha prilikom izvršenja ovog dela od strane pocinioca".






0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |