четвртак, 21. фебруар 2013.

BiH: Turske serije uništavaju brakove

 U Hercegovini, kao i na vecini srpskih nacionalnih televizija, prikazuje se bar jedna turska serija, koja iz dana u dan privlaci sve više gledalaca oba pola. Na ovaj nacin nam Turci prenose svoju kulturu, jezik i obicaje. No, sve bi to moglo da bude nekako podnošljivo da te iste serije nisu pocele da uticu na destrukciju društva i sve više rasturenih brakova. Glavni glumci najpoznatije turske serije "Sulejman"
Naime, psiholozi i bracni savetnici upozoravaju da razlog za povecan broj razvoda u Bosni i Hercegovini leži upravo u turskim serijama. Cesto se dešava da je jedan od supružnika toliko vezan za seriju da zanemaruje ostale bracne dužnosti.
Jedna sagovornica iz Drinovaca rekla je da je otišla od svog, sada vec bivšeg, supruga, jer je gledao cak i reprize serija.
- Nekad je ustajao nocu i gledao seriju, kasnije nije mogao da spava, a onda je krivio mene. Da vam pravo kažem, i ja sam gledala tu seriju, ali stvarno, što je previše, previše je – rekla je uzrujana gospoda koja je želela da ostane anonimna.
Žena iz mesta Kocerin ostavila je muža jer nema cvrstu i crnu bradu kao njen omiljeni lik iz sapunice. Ostavljeni muž rekao je da je veoma tužan, kao i da je planirao da ode na presadivanje brade, ali za to, nažalost, nema dovoljno novca. Bivšoj gospodi porucio je da se ne vraca kuci jer za sebe ne odgovara.
Svakim danom sve više možemo cuti ovakve price. Jedini koji profitiraju na razvodima su advokati. Sramota je da neki od njih nude i popuste za razvod ako su supružnici imali iznad 20 godina “bracnog staža”.
- Situacija je zaista ozbiljna. Moramo da preduzmemo sve moguce mere kako bi se stanje stabilizovalo. Te sapunice su zlo. Turci su nam u prošlosti nametali prisilno svoju kulturu, mi smo se borili, ali nismo mogli da se izborimo. A danas je oberucke prihvatamo i još dozvoljavamo da nas uništavaju - slažu se psiholozi.




0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |