среда, 27. фебруар 2013.

Budući gradonačelnik Bitolja: Švarceneger vs Džeki Čen

 Bitolj na martovskim izborima za gradonačelnika očekuje obračun dva neobična kandidata: jedan je mišićavi autsajder, a drugi bivši protagonista filmova holivudske B produkcije. Radio Slobodna Evropa ističe da ova dva nezavisna kandidata inspiraciju više crpe iz Holivuda nego li iz 2.400 godina duge istorije ovog grada u Makedoniji. Zoran Lazarevski: Ako može Švareneger može i on
Bitolj je u četvrtom veku pre nove ere osnovao otac Aleksandra Makedonskog, Filip II. Naselje koje je tu postojalo nazvao je po jednom od prvih heroja, Herkulesu. Bodibilder Zoran Lazarevski je dobio nadimak Bitoljski Švarceneger, po holivudskoj zvezdi i bivšem guverneru Kalifornije, austrijskom emigrantu Arnoldu Švarcenegeru.
O upoređivanju sa čovekom koji je popularizovao bodibilding širom sveta pre nego što je postao filmska zvezda i zet Kenedijevih, jedne od najčuvenijih američkih političkih dinastija, kaže: "Švarceneger je bio glumac i nije imao nikakvo političko iskustvo, a postao je guverner Kalifornije, najbogatije države u Americi".
On je pomenuo primere bivših sportista iz Njujorka, Londona, Splita i Lijona koji su ušli u politiku. "Živimo danas u doba Interneta", rekao je Lazarevski. "Tamo nema laži, pa ako ljudi odu na Internet saznaće istinu".
Lazarevski je poručio da želi da obuzda uticaj velikih političkih partija, i obećao je da će potstaći ekonomski oporavak. Jorgo Ognjenovski: Dovodi filmsku industriju u Bitolj
Njegov nestranački rival je bivši amaterski glumac u Holivudu i stručnjak za borilačke veštine Jorgo Ognjenovski. On je radio u Holivudu kao scenarista, režiser i glumac. Ognjenovski smatra da će Bitolj imati koristi od njegovih kontakata u inostranstvu i filmskog iskustva.
"Živeo sam 25 godina u Americi. Imam kontakte sa inostranim kompanijama, investitorima i našim imigrantima koje mogu navesti da dođu ovde i investiraju", poručio je Ognjenovski. "Pošto sam i producent, pravio sam tamo filmove i imam prijatelje iz sveta filma i planiram da ih dovedem ovde da napravimo mini filmsku industriju".
Prema podacima sa IMDB-a, najveće filmske baze na Internetu, Ognjenovski je 1990. glumio "stranog čuvara" u filmu "Ludnica iza rešetaka". Radnja filma je sledeća: "Nezadovoljstvo vodi do smelog plana bekstva u ženskom zatvoru, gde su zatvorenice poput modela u donjem rublju a direktorka zatvora, lezbijka, zahteva neobične usluge za prevremeno puštanje na slobodu".
Ko god pobedi na ovim izborima, biće to holivudska borba sa balkanskim raspletom.





0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |