среда, 27. август 2014.

Vlajić: Šef Euleksa meša se u pravosuđe

 Branilac lidera inicijative Srbija demokrtaija pravda Olivera Ivanovica advokat Nebojša Vlajic ocenio je da se šef Euleksa Bernd Borhart meša u odluke pravosuda.

Oliveru Ivanovicu pritvor je produžen za još dva meseca

Reagujuci na još jedno produženje pritvora Ivanovicu, njegov branilac je ocenio da se šef Euleksa meša u posao pravosudnih organa na Kosovu, jer je on produženje najavljivao vec nekoliko dana.


"Mi smo rešenje o produženju pritvora dobili juce u podne, a šef Euleksa je to znao i ako je tako to znaci da se on meša u rad pravosuda i da je on to odredio, a ne sudija", rekao je Vlajic za televiziju Most iz Zvecana.

Osvrcuci se na neuvažavanje garancija Vlade Srbije Vlajic je rekao da je prvi put to ucinjeno u slucaju Olivera Ivanovica i Dragoljuba Delibašica.

"Davanje garancije države da ce neko biti dostupan je institut medunarodnog prava", rekao je Vlajic i naglasio da nema mesta slobodnom sudijskom uverenju kada je garancija data.

"Da je bilo bekstava ili da Srbija nekoga nije obezbedila da bude dostupan pravosudu tu bi bilo mesta slobodnom sudijskom uverenju, ali ako su svi za koje je Srbija garantovala bili dostupni pravosudu tu nema slobodnog sudijskog uverenje ", rekao je advokat.

On je podsetio da se garancije Vlade Srbije uvažavaju i u Haškom tribunalu i istakao da Srbija garantuje i za Olivera Ivanovica, koji je njen državljanin.

"Potpuno je nejasno zašto Sud i javni tužilac ignorišu te garancije kada su one u Hagu, u mnogo važnijim i težim predmetima bile priznavane i poštovane i nikada nisu izneverene", naglasio je Vlajic.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |