четвртак, 28. август 2014.

SUBOTICA: Čedomorka (19) za ubistvo novorođenčeta dobila godinu dana kućnog pritvora!

SUBOTICA - Devetnaestogodišnja M.H. iz Subotice osudena je na godinu dana kucnog pritvora zbog ubistva svog tek rodenog deteta koje se dogodilo pre skoro godinu dana.


Sporazum o priznaju krivicnog dela, prema recima portparola Osnovnog suda u Subotici Danijela Kovaca, sklopili su okrviljena i Osnovno javno tužilaštvo, a sud ga je potvrdio, te je okrivljena M.H. osudena za izvršenje krivicnog dela ubistvo deteta pri porodaju.


Na osnovu toga, izrecena joj je kazna zatvora u trajanju od godinu dana koja ce se izvršiti tako što osudena nece smeti da napušta prostorije u kojima stanuje.Kovac je dodao da je tokom istražnog postupka utvrdeno da je okrivljena prilikom izvršenja krivicnog dela bila “bitno smanjeno sposobna da shvati znacaj svog dela i da upravlja sa svojim postupcima”.


“Prilikom izvršenja ovog krivicnog dela okrivljena je bila u stanju poremecaja izazvanog porodajem. To su sve bile okolnosti koje su prakticno dovele do kažnjavanja na ovaj nacin osudene” – rekao je Kovac novinarima.


M.H. uhapšena je pocetkom oktobra u Subotici pod sumnjom da je, 22. septembra 2013. godine, nakon porodaja, lišila života novorodence muškog pola.


Telo novorodenceta muškog pola pronadeno je u ulici Sonje Marinkovic, u kontejneru za smece.Od tada, pa do hapšenja trajala je intenzivna akcija potrage za pociniocem ovog krivicnog dela, za koju je policija putem sredstava javnog informisanja tražila i pomoc gradana.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |