четвртак, 28. август 2014.

Islamske zemlje plaćaju milione za regrutovanje Albanaca

 Medunarodne snage na Kosovu nalaze se u pripravnosti zbog pretnji islamskih terorista, a kosovska policija, uz pomoc Nemaca i Britanaca hapsi Albance regrutovane za teororizam.

Akcija hapšenja Albanaca osumnjicenih za uceše u sukobima u Siriji i Iraku

U proteklih 15 godina od ulaska UNIMK-a i KFOR-a na Kosovo i Metohiju, prema procenama strucnjaka, "slilo" se oko 200 miliona evra navodne pomoci iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i zemalja Bliskog istoka.



Procenjeno je da postoji velika opasnost od mogucih akcija fundamentalista I da hapšenjima nisu "ugušene" celije terorista na Kosovu, prenosi Srnin izvor, navodeci da komanda Americkog kontigenta KFOR-a u bazi u Uroševcu ponovo vrši provjeru svih civila zaposlenih u "Bondstilu i da vodi posebnu istragu o prisustvu Fundamentalista na Kosovu.


U prvih šest meseci ove godine iz arapskih zemalja samoproglašenim kosovskim institucijama, vladinim i nevladinim organizacijama uplaceno je više od 25 miliona evra, što je za pet miliona manje u odnosu na 2012 godinu.


Sredstvima pristiglim iz Emirata finansirana je gradnja 113 džamija, pod cijim se svodovima, prema informacijama Kosovske policijske službe i njene obaveštajne agencije, vrši odabir mladih i nezaposlenih Albanaca radi ukljucivanja u terosticke organizacije koje djeluju u Iraku i Siriji.

Na osnovu podataka Centralne banke samoproklamovanog Kosova, arapske zemlje su u 2013. godini izdvojile za Kosovo 17 miliona i 276 hiljada evra.

Uz gotovinski novac, koji cini više od 50 odsto ukupne sume, "pomoc" stiže i u vidu razlicitih roba, hrane i investicija koje su uglavnom usmerene na uredivanje džamija i školskih objekata, te pružanje pomoci socijalno ugroženim porodicama sa velikim brojem dece.

Sredstva namenjena investicijama uglavnom se plasiraju preko imama koji na Kosovo pristiži bez ikakve kontrole i deluju pod motom širenja i jacanja islamske vere i obicaja.

Kosovska centrana banka navodi da te vrste pomoci stižu najviše iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, potom iz Bahreina, Alžira, Egipata i Kuvajta, a od nedavno iz Katara, Libana, Libije, Tunisa i Saudijske Arabije.


Komanda KFOR-a je po saznanju da se na Kosovu stvaraju celije islamskih fundamentalista, cije su ciljane mete objekti, imovina i ljudstvo SAD i zemalja zapadne Evrope, izdala naredbu o pojacanim merama bezbednosti.

Upozorenje se, navodno, odnosi i na moguce teroristicke akcije kojima Srbima na severu Kosova prete fundamentalisti, jer, prema operativnim podacima Kfora, jedna od vecih "celija islamista" deluje u južnom delu Kosovske Mitrovice.


Na osnovu izveštaja "finansijske istražne jedinice KPS", koji je "procureo" u javnost, proistice da novac iz arapskih zemalja uglavnom služi za finansiranje nevladinih organizacija koje imaju direktnu saradnju sa teroristickim organizacijama na Bliskom istoku.

U izveštaju u koji je Srna imala uvid istice se da je jedna NVO, ciji se naziv ne navodi (a sedištem na Kosovu) stalni primalac donacija od teroristicke organizacije sa Biskog Istoka.

Ta organizacija direktno je povezana sa Al Kaidom, talibanima i sada sa teroristima koji deluju u Iraku.

U akciji KPS-a koja je provedena pre petnaestak dana pod direktnim nadzorom specijalaca iz Nemacke i Britanije uhapšena su 42 Albanca osumnjicena za ucešce u teroristickim organizacijama u Iraku I Siriji.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |