четвртак, 28. август 2014.

“Euleks tražio krupnu ribu među Srbima“

 Predsednik Gradanske inicijative SDP Oliver Ivanovic rekao je da je uhapšen zato što je Euleksu trebala "krupna riba" medu Srbima radi "etnickog balansa" posle izveštaja Dika Martija o trgovini organima, sudenja Drenickoj grupi i najava formiranja specijalnog suda za zlocine OVK.

Uhapšen zbog etnickog balansa: Oliver Ivanovic

"Doktrina stvaranja etnickog balansa u hapšenjima i osudivanjima tek sad izlazi na videlo", rekao je Ivanovic.


On navodi da cinjenica da mu nije odobreno da se brani sa slobode predstavlja kaznenu meru, a ne meru obezbedenja, i da ima za cilj zastrašivanje ostalih Srba.

Ivanovic je za "Danas" ocenio da je glavni razlog sudskog procesa protiv njega to što Euleks nije uspio da se nametne i da je nasledio "boljku svih medunarodnih misija na Kosovu da njihova uspešnost zavisi od stanja i odnosa sa lokalnim stanovništvom, koje 90 odsto cine kosovski Albanci".

"To znaci zanemariti ili minimizirati Srbe, praviti frizirane izveštaje koje vecina nece osporavati, što sa casnim izuzecima traje od 1999. do danas", rekao je Ivanovic.

On je podsetio da u poslednjim dešavanjima na Kosovu, nakon Martijevog izvještaja, sudenja Drenickog grupi, najave suda za OVK, hapšenjima za kriminalne aktivnosti, nema nijednog Srbina.

"Zato optužbe da je Euleks antialbanski, koje ce uskoro uslediti, treba minimizirati tako što ce uhapsiti `krupnu ribu medu Srbima`. Tu se ja u potpunosti uklapam - posle 2012. došlo je do potpune smene generacija u politici medu kosovskim Srbima, a za mene vec postoji prica koja bi se mogla podgrejati", smatra Ivanovic.

On kaže da je razocaran što ga u zatvoru nije posetio niko od albanskih politicara i zvanicnika na Kosovu i istice da samo traži pravicno i fer sudenje u što kracem roku, kao i da se sa njim postupa u skladu sa prezumpcijom nevinosti.

Povodom formiranja kosovske vlade, Ivanovic je ocenio da Srpska lista treba jasno da definiše svoje interese u koordinaciji sa Beogradom, ali ih ne sme postavljati kao ultimatum.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |