среда, 27. август 2014.

“Nećemo zaraditi na sankcijama Rusiji“

 Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajic izjavio je da odluka Srbije da dodatno ne subvencioniše izvoz u Rusiju nece previše uticati na privredu države.

Ono što Srbija izvozi u Rusiju znatno je manje od onoga što u tu zemlju izvoze drugi: Rasim Ljajic

Srbija nema kapacitete da osetnije poveca izvoz u Rusiju, ali on je rastao i pre sankcija koje je toj zemlji uvela EU, kazao je Ljajic za dnevni list "Blic".


"Mi smo u prvih šest meseci ove godine, kada nije bilo sankcija EU prema Rusiji, povecali izvoz poljoprivrednih proizvoda i hrane u Rusiju za 68 odsto. Ali ono što mi izvozimo neuporedivo je manje od onoga što u Rusiju izvoze drugi", rekao je ministar trgovine.

Prema njegovim recima, Srbija je u 2013. u Rusiju izvezla robu vrednu 50 miliona evra, a Evropska unija 1,8 milijardi.

Kada je rec o naporima Kosova da dobije medunarodni pozivni telefonski broj, Ljajic je kazao da se Srbija obavezala briselskim sporazumom da ce podržati taj proces, ali samo na nacin koji poštuje standarde i principe Medunarodne telekomunikacione unije.

"Ništa oni tu ne mogu bez Srbije. To ne može da se uradi tako kako su u Prištini, a i pojedinci u Briselu, zamislili", naglasio je on.

Ljajic je najavio da ce tender za prodaju digitalne dividende biti raspisan odmah po okoncanju procesa digitalizacije, 17. juna 2015. godine, i izrazio ocekivanje da ce država od toga zaraditi izmedu 70 i 100 miliona evra.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |