четвртак, 28. август 2014.

Ivanović traži odgovore od Euleksa

 Lider Gradanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanovic pozvao je Euleks iz zatvora u Kosovskoj Mitrovici da konacno kaže kakve želi garancije da bi on bio pušten na slobodu do okonacanja postupka.

U zatvoru vec sedam meseci: Oliver Ivanovic

Ivanovic je istakao da je država Srbija ucinila sve što je mogla da uradi da bi on bio pušten na slobodu.


"Vodeni su razgovori s predstavnicima Euleksa u nekoliko navrata. Predsednik Srbije Tomislav Nikolic je slucaj izneo na sednici Saveta bezbednosti UN u maju ove godine. Moji prijatelji iz Gradanske inicijative su ovu temu isticali na svim sastancima sa ambasadorima zapadnih zemalja, EU i drugih medunarodnih organizacija, ali sam i dalje u zatvoru", rekao je Ivanovic za novosadski "Dnevnik".

Ivanovic kaže da mu nije jasno kako potparol Euleksa Migel Karvljao de Farija smije da kaže da nece biti pušten da se brani sa slobode bez obzira kakve garancije pružila Vlada Srbije.

"Ono što potparol Farija ocito ne zna je da garancija Vlade Srbije predstavlja samo argument sudu da izuzetno restriktivnu meru zameni manje restriktivnom.

Pritvor je krajnja mera, koja se izrice kao izuzetak, a ne kao pravilo, jer ja živim na Kosovu i nikad iz njega nisam odlazio. Objektivno bi sud i bez garancije Vlade Srbije morao biti ubeden da necu napuštati Kosovo, odnosno da cu biti dostupan sudu", naveo je Ivanovic.

Ivanovic je vec sedam meseci u zatvoru, nakon što je uhapšen neposredno uoci izbora za gradonacelnika severne Mitrovice. Od tada mu je pritvor neprestano produžavan uz obrazloženje da bi mogao da utice na svedoke, kao i da postoji mogucnost od njegovog bekstva, iako je Srbija u meduvremenu dala garancije da bude pušten da se brani sa slobode.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |