четвртак, 28. август 2014.

Miodrag Kostić: Prihvatiću Vučićevu ponudu

BEOGRAD - Vlasnik MK grupe Miodrag Kostic je potvrdio da ce prihvatiti poziv premijera Srbije Aleksandra Vucica da pomogne u restrukturiranju nekog javnog preduzeca - gubitaša.


Kostic je kazao da stoji premijeru na raspolaganju, ali ne kao direktor bilo kog javnog preduzeca vec kao clan njihovog upravnog ili nadzornog odbora. "Ja licno ne mogu da budem direktor javnog preduzeca. Cak se ni u MK grupi 20 godina ne bavim operativno biznisom, vec gradim viziju kompanije. U tom smislu, spreman sam da pomognem u restrukturiranju nekog javnog preduzeca savetodavno. Mogu da pomognem u izradi strategije, izboru menadžmenta", rekao je Kostic.


On je dodao da sa Vucicem još nije razgovarao o konkretnom angažmanu i da, iako nije želeo da precizira u kom preduzecu bi se angažovao, ocekuje da to bude jedno od preduzeca sa više od 5.000 zaposlenih i prihodom od više stotina miliona evra. "Ako vec vodim kompaniju sa 700 miliona evra godišnjeg prihoda i 5.000 zaposlenih, bilo bi neadekvatno poveriti mi gubitaša sa 200 radnika", rekao je Kostic.


Komentarišuci spremnost Milana Beka da operativno preuzme vodenje Železnica Srbije, Kostic je kazao da veruje da je Beko odlican izbor i da ce brzo imati rezultate.


Na primedbu da Beko duguje državi šest miliona evra na ime neplacenog poreza, da je u sporu sa Beogradom oko Luke, a i da zakon predvida konkurs za izbor direktora, Kostic je ocenio da svi treba da plate porez i da je to posebna tema, ali da su Bekove menadžerske sposobnosti nesporne.


"Bio bih najsrecniji kada bismo mogli da biramo izmedu 10 ljudi Bekovih kapaciteta. Medutim, nema ih", tvrdi Kostic. Odgovarajuci na pitanje koji ce biti kriterijumi odgovornosti za biznismene koji preuzmu javna preduzeca, a rezultati izostanu i hoce li svojom imovinom odgovarati za eventualne gubitke, Kostic je rekao da svojom imovinom nisu odgovarali svi oni koji su ta preduzeca doveli do prosjackog štapa, vec su uvecali svoju privatnu imovinu na štetu države i radnika i najcešce upropastili te firme.


"Mi necemo kupiti ta preduzeca, od kojih mnoga nemaju više ni kapitala. Nema tu šta da se izgubi, može samo da se dobije. Neka nam daju godinu dana da nešto uradimo, a ako ne bude rezultata, mogu lako da nas smene", istakao je Kostic.


Komentarišuci utisak javnosti da se vrlo približio SNS-u, Kostic je objasnio da kao vlasnik najvece kompanije u Srbiji treba da ima dobre odnose i sa premijerom i sa predsednikom zemlje. "A pošto se privatno ne družim s Vucicem, o njemu sudim na osnovu njegovih izjava, ekspozea i dela koja slede. I to apsolutno podržavam", rekao je Kostic.


Osvrcuci se na sudbinu DS-a, stranke ciji je direktor bio tokom 90- tih, on je istakao da mu je žao što je DS danas tu gde jeste, a ne zna kome više da zameri zbog sudbine stranke- Borisu Tadicu ili Draganu Ðilasu. "Za mene Tadic, ipak, ima pozitivnu ulogu, a Ðilas je uspeo da upropasti stranku. Ðilas je prošlost i nikad se više nece vratiti u politiku, a Borisova je greška što to nije video na vreme i što je dozvolio da takav covek dode na celo stranke", ocenio je Kostic.


(Beta/NIN)

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |