четвртак, 28. август 2014.

PODSVESNA ŽELJA ZA ZLOSTAVLJANJEM: Knjiga 50 nijansi siva loše utiče na žene!

Istraživanje Univerziteta Micigen pokazalo je da knjiga "50 nijansi sive" loše utice na žene.


Istraživaci su ispitali 715 žena izmedu 18 i 24 godine i otkrili da su one koje su procitale barem prvi deo trilogije pokazale vecu verovatnocu da imaju partnera koji pokazuje ljubomorne sklonosti, sklonosti uhodenja i onog koji ce ih psihicki zlostavljati.


Takode, kod njih je postojala i veca šansa za javljanjem poremecaja u ishrani.


Žene koje su procitale sva tri dela trilogije, trebalo bi da budu zabrinute, jer su upravo one, prema rezultatima istraživanja, postale sklonije menjanju seksualnih partnera i porasla im je sklonost prema alkoholu. One žene koje su i pre citanja pokazivale takve sklonosti, sad su ih samo dodatno produbile, zakljucak je istraživaca.


Takode, istraživaci opominju da vrednosti koje propagira ta knjiga, poput sado-mazo seksualnih igrica, uhodenja i kontrolisanja, a sve u ljubavne svrhe, loše utice na oblikovanje ljubavnih ideala modernih žena.


Glavni lik knjige, Kristijan Grej, koristi tipicne strategije zlostavljaca, zbog cega junakinja zaljubljena u njega menja svoj identitet. Ipak, možda je povezanost zlostavljanja u stvarnom životu i citanje o tome potpuno slucajna, jer je studija zasnovana na anketi, a ne na kontrolisanom eksperimentu.


Ako su ovakvi rezultati nakon citanja knjige, kakvi ce tek biti nakon gledanja filma?


(Dnevnik.hr)

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |